SEIKO SRPB43J1 Presage – un Cocktail Time perfect

Mihai Matei

SEIKO SRPB43J1 Presage – Seiko Presage Cocktail Time este un clasic printre entuziaștii Seiko. Lansat pentru prima dată în 2010, Cocktail Time a fost creat în parteneriat cu Shinobu Ishigaki, care este unul dintre cei mai apreciați mixologi din lume și proprietarul unui bar din districtul Shibuya, Tokyo, cunoscut sub numele de Ishinohana Bar. Barul Ishinohana și Shinobu Ishigaki au fost prezentate în seria lui Anthony Bourdain, „Fără rezerve”, iar cocktailurile sale realizate cu grijă și elaborate au fost inspirația din spatele ceasurilor originale Cocktail Time, cu cadranele lor colorat. Au venit în trei „arome” – Răcoros, uscat și un model Sweet ediție limitată de 300 de bucăți – au folosit mișcarea automată 6R15 a Seiko și au devenit rapid favoritele pasionatilor de ceasuri Seiko .

Noile modele Cocktail Time lansate anul acesta fac parte din colecția Presage, care a fost lansată de Seiko în 2016. Există un total de opt modele Cocktail Time, folosind două mișcări: un model cu dată și oră, care utilizează calibrul Seiko 4R35 și modelele care folosesc calibru 4R57, care are un afișaj central cu rezervă de putere. Modelul pe care îl vedeți aici este SEIKO SRPB43J1 , care are un cadran albastru deschis, găzduiește calibru 4R35 și vine într-o carcasă din oțel inoxidabil de 40,5 mm x 11,8 mm (o parte a grosimii se datorează cristalului foarte bombat, parte a farmecului ceasului).

O privire asupra noii Cocktail Time și puteți vedea imediat de ce originalele au fost atât de populare. Cadranul este extrem de atrăgător; gravura cu raze solare reflectă lumina în toate direcțiile, iar calitatea mâinilor și a markerelor este excelentă. Mâinile orelor și minutelor sunt teșite, ceea ce conferă ceasului o lizibilitate excelentă, în ciuda fundalului destul de ocupat.

Mecanismul lui SEIKO SRPB43J1 Presage

Calibrul 4R35 face parte din familia de mișcări 4R pe care Seiko a introdus-o în 2010 – acestea sunt un pas în sus față de seria de mecanisme 7S. Frecvența este de 21.600 vph, iar 4R35 are 23 de bijuterii, cu o rezervă de putere de 41 de ore. Așa cum este tipic mișcărilor Seiko la acest preț, finisajul este curat și arată exact ca ceea ce este: o mașină concepută pentru a funcționa cu precizie și fiabilitate, mai degrabă decât un exercițiu de finisare de înaltă horlogerie.

Cocktail Time funcționează foarte bine ca un ceas elegant de zi cu zi, dar nu există nicio îndoială că, de asemenea, poartă un pic din inspirația originalului. Gândiți-vă la SEIKO SRPB43J1 ca la un ceas potrivit pentru orice iesire. Cu carcasa din oțel lustruit, curea din piele lucioasă și, bineînțeles, acel cadran strălucitor, Cocktail Time este pentru domnul sau doamna care dorește un pic eleganta mecanica la mana lor. Distractiv, bine făcut și al tău pentru 1800 RON.

TimelessWatco te invita sa citesti si despre …