Seiko SNJ025 ”Arnie” – venit din filmele de actiune

Mihai Matei

Seiko SNJ025 ”Arnie”. Porecla „Arnie” derivă din faptul că Arnold Schwarzenegger a purtat un ceas Seiko H558-5009 în mai multe dintre filmele sale pline de acțiune, inclusiv Commando și Predator. SNJ025 este interpretarea modernă a ceasului pe care l-a purtat, care a fost lansat inițial în 1982.

Datorită filmelor și a istoriei sale strânse cu Arnold Schwarzenegger, ceasul a obținut un statut iconic și a devenit cunoscut pentru că este un ceas robust și sportiv care poate face față practic oricărei situații la care îl supui. Evident, dacă ceasul poate rezolva toate scenele de acțiune prin care trece Schwarzenegger, atunci ar trebui să fie bun pentru majoritatea dintre noi. Deci, dacă sunteți în căutarea unui ceas cu instrumente, sportiv, îndrăzneț și durabil, Seiko SNJ025 ”Arnie” este ceea ce cautati.

Despre Seiko SNJ025 ”Arnie”

Seiko „Arnie” este disponibil în trei culori diferite, deci ar trebui să puteți găsi una care să vă placă. Ceasul combină un ecran digital cu afișare analogică a timpului. Dintre cele trei iterații, SNJ025 este cel care se aseamana cu modelul H558-5009 pe care l-a purtat Schwarzenegger, iar acest lucru îl face, desigur, alegerea ideală pentru adevărații pasionati de ceasuri. Este construit și conceput ca un ceas de scufundare și, prin urmare, poartă multe dintre trăsăturile de design pe care le găsiți la un veritabil diver, dar în același timp, este evident că Seiko s-a intrecut pe sine, oferind acestui ceas un aspect deosebit, făcându-l și mai sportiv, mai durabil și un adevarat instrument la mana dvs.

Carcasa

Ceasul are o carcasă de 47,8 mm cu o grosime de 14,4 mm. Este un ceas mare, dar Schwarzenegger este un bărbat cu încheieturi mari, de aceea are nevoie de un ceas mare și voluminos. În același timp, ceasul nu se simte neapărat atât de mare pe cât sugerează dimensiunile sale. Desigur, este mare, dar este destul de ușor și are proporții bune, ceea ce înseamnă că stă destul de confortabil pe încheietura mâinii.

Carcasa are învelișuri negre în jurul centrului din oțel inoxidabil. Fiind un ceas de scufundare, este, desigur, echipat și cu un cadru rotativ unidirecțional cu o scală de 60 de minute, care vine sub forma unei inserții din aluminiu negru. Pentru lizibilitate, are si un punct luminos la ora 12.

Ce îl ajută să fie mai confortabil sunt urechile drepte din oțel inoxidabil, care sunt relativ scurte și nu se extind prea mult din carcasă. Coroana se afla pozitionala, clasic, la ora 3, este destul de mare totusi si bineinteles ca este insurubata, pentru entanseitate. La ora 8 și 10, are încă două coroane, acestea sunt butoane care sunt utilizate pentru a acționa funcțiile ceasului. Ceasul are o rezistență la apă de 200m (660ft). Aceasta este o rezistență la apă destul de bună, ceea ce înseamnă că poate face față practic oricărei situații la care il puteți supune.

Seiko SNJ025 – mecanism, cadran si functii

Ceasul este alimentat de mecanismul Seiko H851. Această mișcare combină timpul digital și analogic și este alimentată cu energie solară. Bineînțeles, mișcarea acestui ceas este o îmbunătățire față de cea folosită de Arnold. Energia solară, sistemul de verificare a bateriei și al doilea fus orar sunt funcții care au fost adăugate. Ecranul din partea de sus a cadranului, este destul de mic dar are o lizibilitate relativ bună, si este îmbunătățită suplimentar datorită luminii de fundal. Dar cateodata afișajul digital poate fi puțin greu de citit.

Coroanele din partea stângă a carcasei, după cum s-a menționat, sunt împingătoare care sunt utilizate pentru a acționa anumite funcții ale ceasului. Pentru a opera funcțiile, trebuie să le deșurubați mai întâi.

Butonul superior este declanșatorul luminii de fundal a ecranului. Activeaza si funcția cronograf. Cealaltă coroană este utilizată pentru setarea ecranului digital. Prin intermediul acestor două butoane, puteți accesa și un calendar, ora locală și al doilea fus orar, precum și o alarmă.

Cadranul analogic are un fundal negru mat și markere orare pline cu Lumibrite . Panourile solare sunt integrate discret în spatele cadranului și, prin aceasta, cadranul transformă lumina solară și ambientală în energie pentru mecanism. Acest ceas are o rezervă de putere de 6 luni când nu este încărcat. Funcția solară este excelentă, deoarece înseamnă că nu va trebui să înlocuiți bateria de pe acest ceas.

Cureaua

Ceasul are o curea din silicon de 22 de cm. Cureaua din silicon este o alegere naturală pentru acest tip de ceas, fiind robustă, durabilă și rezistentă la apă.

Concluzii

Una peste alta, este ușor de văzut de ce Seiko SNJ025 ”Arnie” este atât de popular, acest ceas este plin de funcții, robust, durabil și construit pentru a rezista.

Nu este tocmai un ceas elegant, de zi cu zi, ci mai degrabă un ceas robust pe care îl poți purta în condiții dure sau doar când vrei ceva unic și sportiv. Este într-adevăr o piesă interesantă care are istorie si calitate

Seiko SNJ025 ”Arnie”