Seiko Land Turtle SRPG13 & SRPG 15

Mihai Matei

Seiko Land Turtle SRPG13 & SRPG 15 – Aceste noi modele “Land Tortoise” se alătură familiei Turtle. Această nouă gamă este formată din 4 modele, SRPG13 cu cadranul taupe și luneta gri-verde, SRPG15 cu cadran albastru și luneta albastră, SRPG17 cu cadran negru și luneta neagră, completat cu accente aurite, și SRPG18 cu carcasă placată cu aur roz și cadran maro.

Astăzi, avem SRPG13 cu cadranul taupe și SRPG15 cu cadran albastru pentru o analiză hands on.

Seiko Land Turtle SRPG13 & SRPG 15

Dacă te uiți o singură dată, ai putea confunda acest model cu un Turtle standard cu o nouă schemă de culori. Cu toate acestea, aceste piese Land Tortoise sunt un pic mai mici, la 42,4 mm, comparativ cu scafandrii de 45 mm. Acestea sunt, de asemenea, puțin mai subțiri decât Țestoasele de 14 mm, cu o înălțime de doar 11,7 mm. Datorită reducerii diametrului, aceste ceasuri Seiko Land Turtle nu atât de mici se vor potrivi unei game mai largi de încheieturi.

Ceea ce face ca Land Turtle să fie o broască țestoasă “de uscat” este adăugarea lunetei cu busolă. La Land Turtle standard orientată spre “mare” se găsește, bineînțeles, luneta de scafandru. Rețineți că au inclus, de asemenea, minunata rezistență la apă de 200 m.

În interior avem mecanismul 4R35. Nu este cea mai frumoasă dintre mișcări, dar este fiabilă, robustă și ușor de întreținut sau înlocuit. Are o rezervă de putere de aproximativ 41 de ore. Precizia calibrului 4R35 este cuprinsă între +45 / -35 secunde pe zi. Afișează orele, minutele, secundele și data.

Dimensiunile mai mici îl fac ușor de purtat pentru o gamă mai largă de încheieturi. Dacă v-ați dorit întotdeauna un Seiko Land Turtle, dar căutați o versiune mai mică, aceasta este o soluție de nerefuzat. În timp ce acesta este axat pe “uscat”, îl puteți purta în mod clar și sigur și pe “mare”, dacă nu aveți nevoie de luneta pentru scafandri.