Seiko 5 SRPD71K1 – pareri, modele si preturi

Mihai Matei

Seiko 5 SRPD71K1 – Dacă sunteți în căutarea unui ceas sport automat de înaltă calitate la prețuri accesibile, Seiko este cu siguranță un brand ale cărui ceasuri ar trebui să le luați în considerare. Colecția Seiko 5 , în special, este o gamă populară de ceasuri Seiko, apreciată în întreaga lume pentru valoarea excepțională pe care o oferă grație finisajului și calității construcției, în raport cu prețul său.

În 2019, Seiko și-a întrerupt legendarul SKX. Aceasta a fost, desigur, o mișcare importantă pentru Seiko. seria SKX find un ceas iubit de colectionarii marcii. Dar la scurt timp după aceea, Seiko a prezentat o nouă linie de ceasuri pentru a-l înlocui. Unul dintre aceste modele a fost Seiko 5 SRPD71K1. Și acesta este exact ceasul pe care urmează să-l studiem mai atent în acest articol.

Seiko 5 SRPD71K1 rămâne fidel simbolului SKX în ceea ce privește designul. La urma urmei, de ce să schimbăm un concept câștigător? Seiko l-a rafinat și îmbunătățit doar pentru a-l face si mai calitativ dar și mai durabil. În ceea ce privește designul, modelul SRPD71K1 își păstrează designul clasic inspirat de ceasul de scufundare. Aspectul cadranului este în mare parte același, dar are și un aspect răcoritor cu un cadran albastru vibrant. Calitatea este exact ceea ce vă așteptați de la un Seiko 5, dar în ciuda acestui fapt, prețul este foarte atractiv.

Carcasa lui Seiko 5 SRPD71K1

Ceasul este echipat cu o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 42,5 mm. Grosimea fiind de 13,4 mm. Acesta este un caz bine echilibrat, care are o prezență sportivă la încheietura mâinii, dar nu este nicidecum prea mare sau prea gros. Mulți bărbați cu încheieturi mijlocii sau mari considera această dimensiune ca fiind perfectă.

Seiko a făcut o treabă excelentă cu finisarea carcasei, în ciuda prețului său accesibil. Caracteristica principala a acestui model, care îl face extrem de atragator, este poziția coroanei la ora 4. Coroana lui Seiko 5 SRPD71K1 , spre deosebire de SKX, este un push-pull și nu un șurub, care afectează în mod natural rezistența la apă.

Rețineți că acesta nu este un ceas de scufundare, ci mai degrabă un ceas sport cu un design inspirat de scufundări. Acest lucru înseamnă, desigur, că este echipat cu un cadru rotativ unidirecțional. Rama este fabricată din oțel și are crestături în jurul său pentru o aderență îmbunătățită. Rama are o inserție albastră din aluminiu, care se potrivește foarte bine împreună cu cadranul albastru. Marcajele pentru minute sunt tipărite în argint. Ceasul are o rezistență la apă de 100 m, ceea ce îl face potrivit pentru înot și duș, dar nu pentru scufundări profunde.

Partea superioară a carcasei are un finisaj periat, iar laturile carcasei sunt lustruite pentru contrast. Acest lucru sporește cu adevărat impresia de calitate a acestui ceas. Așezat deasupra carcasei este un cristal Hardlex patentat de Seiko.

Cadran

Seiko 5 SRPD71K1 are un cadran albastru izbitor care, datorită finisajului său, reflectă frumos lumina și schimbă aspectul în funcție de modul în care este luminat. După cum am menționat, aspectul cadranului este în esență același cu SKX, ceea ce înseamnă că fi unul foarte familiar dacă ați purtat anterior un model SKX.

Marcaje orare sunt aplicate cu cadre metalice periate în jurul lor, umplute cu Lumibrite pentru o lizibilitate îmbunătățită în întuneric. Mâna orelor este scurtă și are un vârf ascuțit, în timp ce mâna minutelor are un vârf săgeată lat. Acestea sunt, desigur, executate în același mod ca și markerii orelor.

Poziționat la ora 3, găsim fereastra de zi și dată, care este o trăsătură Seiko 5. Unora ar putea să nu le placă, deoarece are un impact ușor negativ asupra simetriei cadranului, dar până acum este o caracteristică atât de des intalnita la aceasta serie încât nu putem vedea un Seiko 5 fără el. Pentru un plus de căldură, Lumibrite are o ușoară culoare crem. Mâna secundelor are un vârf roșu, care este o caracteristică subtilă, dar importantă pentru sporirea sportivității. Lizibilitatea acestui ceas este excelentă.

Mecanismul lui SRPD71K1

În interiorul ceasului bate calibrul intern Seiko 4R36. Aceasta este o mișcare automată care bate la o frecvență de 21600 BPH. Mișcarea s-a dovedit a fi extrem de fiabila si durabila, care poate continua să functioneze ani de zile fără a fi nevoie de întreținere sau service. Mișcarea nu este cea mai precisă, dar la acest preț ne mulțumim doar să avem durabilitatea excelentă pe care o oferă mișcările automate ale Seiko, liderul incontestabil al mecanismelor japoneze .

O altă caracteristică excelentă a acestui ceas este carcasa transparenta. Acest lucru vă permite să vedeți mișcarea în acțiune, astfel încât să puteți aprecia măiestria mecanică pe care pasionații de ceasuri adora sa o priveasca.

Bratara lui Seiko 5 SRPD71K1

Ceasul este prezentat pe o brățară din plasă din oțel inoxidabil, care arată foarte bine in combinatie cu designul general al ceasului. Brățara este modernă și, în același timp, robustă și sportivă. Spre deosebire de brățara obișnuită cu trei legături în stil Oyster care vine pe SKX și multe alte ceasuri Seiko, această brățară din plasă se simte mai robustă și mai solidă și, prin urmare, oferă o impresie mai bună de calitate, deci, din acest punct de vedere, schimbarea brățării este un lucru grozav.

Concluzii

Una peste alta, Seiko 5 SRPD71K1 este, așa cum ne-am așteptat de la Seiko, un ceas care oferă o excelentă valoare pentru banii pe care ii veti plati pentru el. Finisajul este excelent, la fel și calitatea construcției. Avem la interior si o mișcare automată durabilă și robustă, care poate continua să functioneze ani de zile. Ceasul are un aspect sportiv și o notă proaspătă de albastru, ceea ce face ca sportivitatea să crească, dar îl face perfect și ca ceas de zi cu zi. În ciuda designului său sportiv, este un ceas de zi cu zi excelent. Pentru acest preț, primești un ceas clasic și bine construit, cu un design iconic, realizat de unul dintre cei mai cunoscuți ceasornicari din lume.

Cauti alte culori pentru acest model?