Sabion, final de stagiune, deschis pe mai departe pentru artă!

Mihai Matei

Este final de stagiune pentru evenimentele de artă plastică, pictură și sculptură, organizate începând din toamna anului trecut în Galeriile Sabion. Pe durata verii vom fi pe mai departe deschiși artei bijuteriilor. O nouă reprezentație în fiecare zi!

Ultimul vernisaj din această stagiune a fost dedicat Elenei Iancovici, o artistă tânară și foarte talentată, care picteaza de opt ani. Entuziasmul si curajul specific varstei se observă în lucrările sale, fără chiar a o cunoaște pe artistă. Este o energie fantastică emanată de fiecare dintre pânzele sale. Elena Iancovici, a surprins plăcut cu o temă îndrăzneață publicul iubitor si pasionat, de artă. Expoziția se intitulează ”Animal Instinct” și mai poate fi vizitată timp de 10 zile în cadrul Galeriilor. Lucrările reprezintă portrete de tinere fete, cu elemente de fashion, inspirate din fotografiile pe care artista le realizează, dar si trăiri care exprimă stări interioare: de bucurii, frustrări sau dorințe.

Bijuteria înseamnă poezie, înseamnă culoare.

Arta bijuteriei nu este o formă de exprimare stingheră, singură, care să funcționeze independentă de alte forme de exprimare artistică. Nu. Bijuteria înseamnă poezie, înseamnă culoare, înseamnă imaginație, înseamnă transpunerea unei viziuni prin utilizarea de diferite materiale, indiferent că vorbim de culoare, lemn, metal prețios, sticlă, metal comun.

De aici a pornit ideea îmbinării artei bijuteriei cu pictura, sculptura și poezia. Evenimentele acestei stagiuni au fost deschise de expoziția AVA, Calea Către Unul a unei artiste extrem de talentate, Marie Dăscălescu . Au urmat apoi expoziția de artă plastică și mic mobilier decorativ Take a sit , semnată de Elena Borundel. Apoi a avut loc vernisajul expoziției de pictură 3 D intitulată Ferestrele Marianei Pachis . A urmat o expoziție de pictură pe porțena și sticlă, Trăiri , semnată de actorul Cristi Martin . În fine, în luna mai a fost dedicată artiștilor Nicu Dumitrescu și Cristian Olteanu, prezenți în Galeriile Sabion cu Expoziția 10 .

Le mulțumim colegilor noștri Vali, managerul acestui proiect și asistenților săi, Cornelia și Alex, pentru implicare și sunt sigur că noua stagiune care va începe în toamnă va continua cu aceeași pasiune munca începută în urmă cu un an.