Primăvară de Octombrie

Mihai Matei

În perioada 17 – 29 octombrie 2019 , Galeriile Sabion găzduiesc evenimentul expozițional de pictură intitulat ”Primăvară de Octombrie”, al artistului de origine siriană Samir Sroi .

O expoziție plină de culori și peisaje care îți vor încânta privirea și trezi sufletul. Această expoziție prezintă o paletă largă de lucrări, peisaje, ce exprimă viziunea artistului asupra naturii, în culori calde, care îți dau o stare de bine, create din compasiune pentru semenii săi care trăiesc ororile războiului din Siria.

Artistul, Samir Sroi, a studiat la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu în perioada 1977- 1981. A realizat regia și scenografia a numeroase spectacole de teatru clasic din Australia și Siria, însă din 2003 a revenit la pictură și a expus în galerii din Damasc, Stockholm, Melbourne și București. În perioada 2004-2010 a fost membru fondator și manager al Galeriei Ministerului Culturii din Damasc, în cadrul căreia a organizat numeroase expoziții naționale și internaționale de pictură, sculptură, fotografie și grafică.

Vernisajul de pictură va avea loc joi, 17 octombrie 2019, începând cu orele 18:00.