O noua creatie Seiko Prospex Alpinist SJE085

Mihai Matei

Seiko Alpinist este un favorit al fanilor, un ceas pe care entuziaștii îl adoră pentru designul său clasic, destul de compact, durabilitatea și accesibilitatea sa. Lansat în 1959 cu un capac insurubat pentru a preveni pătrunderea prafului sau a particulelor de nisip, primul Alpinist a fost echipat cu o bandă care oferă o protecție suplimentară împotriva transpirației (plus o experiență de purtare confortabilă). Ceasul pe care îl vedeți aici, cu diametrul de 36,6 mm, este un omagiu adus originalului din 1959, care a fost alpinistul Seiko Laurel.

În plus față de acest ceas, Seiko introduce și trei modele Alpinist, inspirate de epocă, dintre care două vin pe brățări cu aspect foarte umflat.

Creat inițial pentru piața japoneză, Seiko Prospex Alpinist din 1959 a oferit un design modern, care include un cadran cu inserții luminoase mari în indicatoare și indici. Și indicii cardinali au fost exagerați, asigurând ca lizibilitatea este perfecta in orice conditii.

Despre Seiko Prospex Alpinist SJE085

Acest nou model, inspirat de modelul Seiko Prospex Alpinist din 1959 marchează o revenire la această formă simplă. Marcajul Laurel nu mai există, desigur, dar spiritul designului original se simte imediat. Seiko Prospex Alpinist SJE085 vine cu un design simplu al carcasei rotunde și o coroană mare, ce asigura o prindere excelenta. La fel ca si originalul din 1959, are o carcasă înșurubată. Un model Seiko Prospex, Alpinist Re-Creation are un cristal de safir vintage, cu acoperire antireflex și o rezistență sub apa de pana la 100 de metri. Mecanismul este calibrul intern Seiko 6L35 cu 28.800 vph și o rezervă decentă de 45 de ore.