Noul Patek Philippe Annual Calendar 4947A

Mihai Matei

Patek Philippe a avut un mare succes cu această complicație elegantă, Annual Calendar 4947A. Anterior disponibil numai în metale prețioase, adică aliaje din aur (galben, rose) sau platină, acum devine disponibil într-un material mai accesibil și mai versatil; oțel inoxidabil. Această rupere de la tradiție nu înseamnă că a fost modificata si calitatea. Dar, ca de obicei, oțelul inoxidabil rămâne un material rar la Patek. Calendarul anual patentat de Patek Philippe era disponibil anterior doar cu carcasa din aur sau platină, dar acum vine în carcasă din oțel inoxidabil în stil Calatrava. Carcasa de 38 mm lățime și 11 mm înălțime se potrivește cu aproape orice încheietură (numiți-o unisex dacă preferați) și este complet lustruită. Combinat cu brățara din oțel cu 5 legături, eliberează o atmosferă modernistă în ciuda eleganței clasice a cadranului.

Cadranul albastru al lui Patek Philippe Annual Calendar 4947A este decorat cu o tehnică de finisare „Shantung”, atât cu finisaj satinat orizontal cât și vertical. Timpul este indicat de mâinile în formă de frunze umplute cu un strat luminescent, întărind aspectul casual al acestui ceas. Indicarea calendarului anual este împărțită în două subcadrane și o fereastră de dată. Primul subcaran, la 09:30, indică ziua săptămânii iar subcadranul alaturat arată luna. Un al treilea subcadran afișează faza lunii și toate cele trei sunt decorate cu un model circular.

Sub cadran, și vizibil prin carcasa safirului se află clasicul Calibru 324. Această mișcare automată este deja utilizată în diferite alte Patek Philippe și este echipată cu un calendar anual și un modul de fază lunară, transformându-l în 324 S QA LU. Această mișcare automată este echipată cu un rotor de aur de 21k cu crucea Calatrava gravată pe el. Compus din 328 de părți, inclusiv 10 poduri și 34 de bijuterii (VreauCeao a scris despre Rolul bijuteriilor in mecanismul ceasurilor de mana ), este decorat impecabil.

Mișcarea rulează la o frecvență de 4Hz, sau 28.800 de vibrații pe oră. Rezerva de putere este specificată între 35 și 45 de ore. Mișcarea are nevoie de o singură corecție pe an pentru complicația calendarului anual. Desigur, mecanismul primește sigiliul Patek Philippe, respectând propriul standard de calitate, precizie și finisare.

Patek Philippe Annual Calendar 4947A vine pe o brățară integrată din cinci legături din oțel inoxidabil, complet lustruită pentru a se potrivi cu carcasa în stil Calatrava. Prețul acestui ceas este de 41.700 EUR. Mai multe informații gasiti pe PatekPhilippeom