Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT

Mihai Matei

Aikon este interpretarea lui Maurice Lacroix a ceasului sport de lux, o colecție de ceasuri cu o construcție solidă, un stil distinctiv și prețuri competitive. Introdus în 2016 cu mișcări de cuarț, în 2018 a apărut un model automat Aikon, urmat de o iterație mai îndrăzneață și mai sportivă cunoscută sub numele de Aikon Venturer. Cu carcasa sa de 43 mm, rezistența la o adancime de 300 de metri și rama rotativă, si o fereastra simplă pentru data.

Astăzi, marca adaugă Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT la colecție, cu o complicație care vă permite să consultați ora de pe doua fusuri orare diferite cu o singura privire. Două versiuni, cu cadrane negre sau albe, sunt primii reprezentanți ai noii linii Aikon Venturer GMT asortate cu o brățară integrată din oțel sau o curea din cauciuc negru (sau ambele).

Adoptând o strategie similară cu Audemars Piguet, care a lansat Royal Oak și apoi a dezvoltat o linie mai sportivă și mai agresivă cunoscută sub numele de Royal Oak Offshore, trăsăturile familiei Aikon – carcasă în formă de butoi, cadran ridicat și crestat și brățară integrată – sunt îmbunătățite pe Aikon Venturer pentru a genera un aspect mai îndrăzneț și mai sportiv. Carcasa în formă de ton a lui Aikon Venturer masoara 43 mm cu o înălțime de 12 mm și are un modul solid de protecție a coroanei pentru a asigura rezistența sub apă de pana la 300 m.

Rama distinctivă cu șase gheare a modelului Aikon se dublează acum ca o scară de 24 de ore pentru GMT. Cele șase gheare sunt fabricate din oțel inoxidabil periat cu cifre arabe gravate de culoare neagra (4, 8, 12, 16, 20) cu un triunghi inversat la 24h. Crestăturile bine definite și zimțate de pe cadru subliniază personalitatea musculară a ceasului.

Carcasa și brățara sunt predominant periate – în conformitate cu natura sportivă a ceasului – contrastând cu marginile lustruite. La fel ca multe ceasuri sport de lux, brățara din oțel inoxidabil cu cinci legături curge direct din carcasă pentru un aspect compact. Sistemul EasyChange prezentat pe toate ceasurile Maurice Lacroix Aikon înseamnă că puteți schimba brățara de oțel pentru o curea de cauciuc fără instrumente dificile în câteva secunde. Dacă vă uitați la fotografia fundului carcasei, puteți vedea cum funcționează sistemul EasyChange. Opțiunea curelei de cauciuc negru evidențiază cele două gheare care se extind de la ambele capete ale carcasei, oferind continuitate vizuală cu ghearele caracteristice de pe rama Aikon. Carcasa din spate este înșurubată și gravată cu o hartă a lumii si cu cele 24 de fusuri orare.

NEGRU SAU ALB CU CONTRAST ÎNALT

Cadranele afișează un finisaj atractiv, periat cu raze de soare, și sunt extrem de lizibile datorită indicilor mari și cantității generoase de Super Lumina Nova. Aleasă în portocaliu (cadran alb) sau roșu (cadran negru), mâna GMT se remarcă incredibil de bine. Indicii mari rotunzi care reprezintă orele și triunghiul inversat la prânz sunt o altă caracteristică distinctivă a liniei Aikon Venturer. Indicii aplicați (placat cu rodiu pentru cadran negru și placat cu negru pentru cadran alb) sunt fațetați și tratați cu o cantitate generoasă de Super-Luminova albă. Fereastra de dată, pus la ora 3, este încadrată și are un fundal negru atât pe cadranele albe, cât și pe cele negre.

MISCARE AUTOMATĂ CLASICĂ

Deși este ascuns sub fundul carcasei, Aikon Venturer GMT se bazează pe o mișcare automată bazată pe un Sellita SW330. Oferind ore, minute, secunde, dată și un al doilea fus orar, ML 165 bate la 28.800vph și are o rezervă de putere de 42 de ore.

Pretul lui Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT

Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT cu brățară din oțel se vinde cu 2.490 CHF. Prevăzut cu o curea de cauciuc negru, prețul este de 2.350 CHF. Cu toate acestea, cea mai versatilă opțiune este pachetul dual care conține brățara și cureaua, cu un preț de vânzare de 2.650 CHF. Un ceas de mana cu adevarat sportiv si luxos.

MAURICE LACROIX AIKON AI1006-SS001-130-1

MAURICE LACROIX AIKON AI1008-PVY13-132-1

MAURICE LACROIX AIKON AI1008-SS001-330-1 Ceasuri

MAURICE LACROIX AIKON AI1018-SS002-131-1

MAURICE LACROIX AIKON AI1018-SS001-430-1

MAURICE LACROIX Aikon AI1008-SS002-431-1

MAURICE LACROIX Aikon AI1008-SS001-333-1

MAURICE LACROIX Aikon AI6038-SS001-131-1

MAURICE LACROIX Aikon AI6008-SS002-430-1

TimelessWatco te invita sa citesti si despre …