Iubește și dăruiește românește – bijuterii cadou de Dragobete

Mihai Matei

Românii sărbătoresc atât Dragobetele, cât și versiunea occidentală și devenită internațională a zilei iubirii, Valentine`s Day. Însă Dragobetele e o zi specială pentru că ne amintește încă o dată că avem o cultură populară bogată, bazată pe frumusețea transpunerii legendei în poveste și a transmiterii acesteia din generație în generație.

Multe versiuni ale originii sărbătorii Dragobetelui au fost elaborate, însă cel mai frumos mod în care putem privi personajul mitologic este ca pe un omolog al lui Cupidon, din mitologia romană, sau al lui Eros, din mitologia greacă. Dragobetele ar fi, astfel , cel care stârnește dragostea și îi ocrotește apoi pe cei îndrăgostiți.

Tradițiile de Dragobete sunt legate de jocul îndrăgostirii, de celebrarea tinereții și a bunei dispoziții prin dans și petrecere și chiar de cererile în căsătorie care au loc cu acest prilej.

Românii sărbătoresc în număr tot mai mare Dragobetele, și acest lucru nu poate decât să ne bucure, căci o sărbătoare a iubirii e un nou motiv de fericire!

Iar pentru că e o zi a îndrăgostiților, e și o ocazie pentru a oferi cadouri din suflet, care spun povestea dragostei și prețuirii din cuplu.

Cadouri potrivite pentru ea – bijuterii cadou

La Sabion, credem în puterea bijuteriilor de a transmite mesaje în moduri în care cuvintele nu reușesc.

Probabil cel mai frumos cadou este un inel de logodnă, care va ocupa un loc unic atât fizic, pe degetul iubitei tale, cât și spiritual, ca simbol al promisiunii de iubire. Ziua de Dragobete este o ocazie minunată pentru a-i cere mâna în stil românesc.

Poți alege un inel cu zirconia sau poți opta pentru strălucirea unui inel de logodnă cu diamant .

Iar dacă îți dorești să-i oferi ceva unic în lume, brevetat de către Sabion, alege un inel din colecția AUR & TANTAL .

Povești de iubire spun și bijuteriile brățări cu mesaj, cu simbol central din aur de 14 karate și șnur ajustabil rezistent, disponibil într-o gamă de culori – roz (închis sau deschis), vișiniu, roșu, maro, negru, portocaliu, mov (închis sau deschis), crem, verde, albastru (închis sau deschis).

Cu o broșă specială nu vei da greș în cazul în care partenera ta este adepta stilului elegant, clasic.

Din categoria pandantelor și cerceilor, îți recomandăm să optezi pentru bijuteriile simbolice, care pot fi purtate zi de zi pentru a-i aminti de ocazia dăruirii:

Cadouri pentru el – bijuterii cadou pentru bărbați

Uneori poate părea dificil să alegi bijuteria perfectă pentru partener. Însă alegerea se simplifică atunci când te gândești la pasiunile și hobby-urile sale, în care poți găsi inspirația ideală.

Noi am creat o colecție de bijuterii de lux pentru pasionații de vânătoare , care reunește obiecte nasturi, butoni, cravate bolo, ace pentru cravate și alte bijuterii cu simbol.

Pentru un iubitor al stilului, care poartă frecvent butoni pentru guler și mâneci, poți să te orientezi către acest tip de bijuterii. Combinația dintre aur și onix negru sau chiar tantal oferă acestor accesorii bărbăteși note de eleganță aparte.

Iar dacă ești în căutarea unui pandantiv diferit, cu semnificație specială, pentru iubitul tău, poți alege o bijuterie dintr-o gamă care acoperă mai multe simbolistici, precum:

Te așteptăm oricând în magazinele fizice Sabion, dar și online, pentru a alege cadoul perfect!

Dăruim amintiri.