Inele de logodnă celebre

Mihai Matei

Inele de logodnă celebre – Povești de Iubire

Dacă ne gândim că cea mai veche colecţie de bijuterii a fost descoperită în anul 2004 într-o peşteră din Africa şi că aceasta datează de mai bine de 75.000 de ani, realizăm cum începuturile istoriei bijuteriilor se pierd în negura istoriei şi se împletesc cu evoluţia omului din cele mai vechi timpuri şi până astăzi.

De-a lungul istoriei lor milenare, bijuteriile au fost realizate dintr-o bogată varietate de materiale, începând cu oase şi terminând cu aur, platină sau tantal. Au fost folosite pentru a împodobi degetele, sub formă de coliere, cercei, brăţări de măna ori de picior, bijuterii pentru păr ori pentru a completa articole vestimentare.

Dintre toate însă, inelul de logodnă este probabil cel mai plin de încărcătură emoţională dintre toate bijuteriile utilizate de-a lungul istoriei. Inelul de logodnă este simbolul iubirii, sentimentul pe care a fost cladită întreaga noastră civilizaţie. Iubirea!

Istoria inelelor de logodnă cu diamante este destul de lungă. Primul astfel de inel de logodnă , cel care se apropie de accepţiunea contemporană a termenului, dăruit ca simbol al iubirii, a fost cel pe care Maximilian I de Austria l-a oferit logodnicei sale, Maria de Burgundia, în 1477.

De la inele de logodnă celebre, precum cel pe care Elisabeta a II-a l-a primit din partea prinţului consort Phillip, ori inelul pe care printul Charles l-a dăruit prinţesei Diana şi care apoi a fost dăruit de către fiul acesteia William viitoarei sale soţii, ducesa de Cambridge – Kate Midleton, ori inelul de logodnă al lui Grace Kelly, până la oamenii simpli din jurul nostru, prieteni şi cunoscuţi, mesajul pe care un inel de logodnă îl transmite, dincolo de promisiunea unei viitoare căsătorii, reprezintă o declaraţie de iubire şi o frumoasă invitaţie de petrecere a unei vieţi împreună.

Inelul de logodnă pe care Prinţesa Diana l-a primit în momentul cererii în căsătorie din partea Prinţului Charles, este o bijuterie excepţională cu un safir oval încojurat de diamante.

Grace Kelly, diva americană a filmelor alb negru a primit cu ocazia cererii în căsătorie un inel de logodnă din aur alb cu un diamant central în tăietură emerald, având nu mai puţin de 12 carate, flancat de două diamante baghetă.

Simbol iconic al Holywoodului, Elizabeth Taylor a fost răsfăţată de către cei 7 soţi pe care i-a avut cu numeroase bijuterii. De altfel, actriţa a editat o carte despre bijuterii care s-a vândut în milioane de exemplare, iar din fondurile colecţionate şi-a finanţat acţiunile caritabile. Din partea celui de-al treilea său soţ, actorul Michael Todd a primit un inel de logodnă cu un diamant în greutate de 29 de carate, apoi celebrul diamant Krupp în greutate de 33 de carate şi mai apoi un inel Cartier cu un diamant în greutate de 69 de carate.

Inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a.

Inelul de logodnă pe care Madonna l-a primit la cererea în căsătorie din partea lui Guy Ritchie.

Elvis Presley alături de soţia sa, Priscilla şi frumosul inel de logodnă.

Acestea sunt poveştile unor inele de logodnă vedete, care au ţinut de-a lungul vremii capul de afiş al multor publicaţii, sunt inele care au stabilit trenduri, bijuterii adulate de către femeile din întreaga lume.

Dincolo de acestea, ceea ce nu se vede pe coperţile revistelor, sunt inelele de logodnă ale milioanelor de poveşti de iubire din întreaga lume, în tot atâtea milioane de forme, modele, culori şi mărimi. Este povestea mea, a ta, a voastră, a tuturor celor care iubim.

Dăruieşte iubire. Dăruieşte amintiri.

(photo: olitoom , www.infobarrelom , www.glamourom , ingspotterom , www.astleyclarkeom )