Idei de cadouri pentru botez

Mihai Matei

Ziua botezului este foarte importantă pentru un copilaș, este ziua creștinării sale, ziua inițierii sale în tainele creștinești.  Botezul celui mic este foarte important și pentru familia copilului nou creștinat, deoarece alegând acest drum pentru copilaș, ei trebuie să îl respecte la rândul lor și totodată să îi fie exemplu creștinesc acestuia pentru toată viața.

Tradiția botezului implică oferirea de cadouri alese celui proaspăt creștinat, din partea invitaților care participă la acest ritual sacru. Iată de ce trebuie să alegem darurile de botez cu deosebită grijă și atenție.

Dacă ești rudă sau un prieten apropiat al unei familii care a fost binecuvântată de curând cu un nou născut, probabil urmează sau ai fost deja invitat să faci parte la această sărbătoare, a creștinării copilașului. Sau poate ai ales să devii părinte spiritual unui bebeluș și urmează să fii nașă sau naș de botez. Prin urmare, va trebui să cauți un cadou pentru botez. Dacă nu ai deja o idee și dorești să găsești darul potrivit pentru această ocazie, suntem mai mult decât bucuroși să îți propunem câteva idei de cadouri pentru botez care vor rămâne ca amintire copilului pe viață.

Iată câteva propuneri prețioase pentru cadouri de botez memorabile, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței și totodată, îți prezentăm și câteva idei de cadouri de botez pentru nași, în cazul în care vei creștina un micuț.

Cadouri de botez pentru fetițe

Un cadou de botez pentru o fetiță trebuie să reflecte gingășia acesteia și ce bijuterie poate mai bine să exprime această puritate și voioșie dacă nu o pereche de cercei din aur pentru fetițe, în forme jucăușe, viu colorate?

O altă idee excelentă sunt brățările cu șnur roșu, despre care se spune că ar proteja bebelușii de deochi. Iată o selecție superbă de brățări din aur cu șnur ideale pentru a fi oferite drept cadou de botez fetițelor:

Jucăriile din argint, sunt și acestea idei de cadouri de botez extrem de apreciate, care reflectă o așa zisă ” royalty” a familiei . Dăruiește o jucărie din argint ca și cadou de botez și cu siguranță va fi extrem de apreciată.

Cadouri de botez pentru băieți

Brățările de aur cu șnur, pot fi o idee de cadou de botez și pentru băieței, în modele adaptate pentru aceștia, care reușesc să surprindă drăgălășenia copilăriei. Deoarece mărimea șnurului este ajustabilă, aceste brățări vor fi purtate timp îndelungat, mai mult decât atât șnurul brățării se poate schimba în timp cu o mărime perfectă pentru un adult, astfel că va avea posibilitatea să țină această amintire aproape și să o poarte toată viața.

Tacâmurile din argint pentru copii, sunt o altă idee excelentă pentru cadouri de botez. O linguriță trenuleț din argint sau o furculiță cu model ursuleț sunt doar câteva exemple din gama largă de tacâmuri din argint pentru cei mici disponibile aici: https://sabiono/categorie-produs/argint/botez-copii/ . Totodată, aceste minunate obiecte din argint pot fi personalizate prin gravarea unui mesaj scurt, al numelui sau al datei creștinării. Aceste obiecte din argint, sunt mai mult decât o exuberanță, sunt totodată indicate pentru a fi folosite la hrănirea bebelușilor și copiilor deoarece argintul se bucură de extraordinare proprietăți de purificare, fiind un adevărat aliat în ceea ce privește distrugerea virușilor și a bacteriilor.

Cadouri de botez din partea nașilor

Adesea în cazul nașilor, alegerea cadoului pentru botez constă într-o bijuterie din aur pentru copilaș, deoarece acest tip de cadou permite cu siguranță oferirea celui mic un obiect de valoare și o amintire prețioasă chiar și atunci când va crește.

Un pandant din aur sub forma unui cal năzdrăvan drăgălaș, este un cadou de botez din partea nașilor, care cu siguranță va rămâne în amintire și care va stârni nostalgia copilăriei și va aduce zâmbetul pe buze ori de câte ori va fi purtat.

Totodată, un lănțișor din aur cu nume traforat este și acesta o idee de cadou de botez personalizată, care cu siguranță va fi apreciat.

Un alt cadou de botez din partea nașilor ar putea fi un obiect prețios din argint, care poate fi personalizat pentru finuț sau finuță prin gravare. O linguriță de împărtășanie din argint, cu o valoare profund creștină. Acest cadou de botez poate fi oferit atât unei fetițe cât și unui băiețel.

Rămânem la obiecte prețioase din argint ideale pentru a fi oferite cadou de botez și propunem un deosebit sfeșnic sub forma unui îngeraș – păzitor și purtător de lumină pentru copilaș.

O căniță drăgălașă din argint, intră și ea în categoria cadourilor pentru botez pe care nașii le pot oferi finilor.  Așa cum am precizat în cazul tacâmurilor din argint pentru copii, argintul are proprietăți extraordinare de purificare, astfel cănița din argint are proprietatea de a purifica apa pe care bebelușul, copilul o consumă, fiind totodată cea mai naturală cale de a curăța apa de impurități.