H. Moser & Cie. Swiss Alp Watch Final Upgrade

Mihai Matei

Swiss Alp Watch Final Upgrade marchează finalul ceasului Swiss Alp de la Moser. Introdus în 2016, ceasul Swiss Alp arăta ca un ceas Apple, dar nu a avut nevoie niciodată de reîncărcare datorită inimii sale mecanice frumoase. Ultimul ceas Swiss Alp oferă un joc negru cu cadranul Vantablack® și coduri conceptuale puternice (așa cum sunt definite de Moser). Limitat la 50 de piese, Swiss Watch Final Upgrade nu își pierde spiritul original și are chiar și un contor mic de secunde, care seamănă foarte mult cu roata rotativă care apare pe ecrane pentru a indica faptul că dispozitivul dvs. “gandeste”.

Acum câțiva ani, Moser a produs două ceasuri neobișnuite: unul arăta ca un ceas Apple și celălalt avea o carcasă din brânză 100% elvețiană. Ceasul Swiss Alp a fost un răspuns la creșterea cererii ceasurilor inteligente de pe piață, iar ceasul Swiss Mad a fost o palma față de legislația îngăduitoare cu privire la eticheta Swiss Made pentru ceasornicarie.

Îmbrăcat în doliu din cap până în picioare, cadranul negru al ultimului ceas Swiss Swiss este fabricat din Vantablack®, cea mai întunecată substanță artificială de pe Pământ capabilă să absoarbă peste 99% din radiațiile din spectrul vizibil. Ca o gaură neagră, atunci când lumina lovește Vantablack®, aceasta este prinsă, deviată și absorbită în pădurea a miliarde de nanotuburi. Utilizat în principal în industria aerospațială și de apărare, Vantablack® a fost folosit anterior la Moser pe ceasul Endeavour Perpetual Moon Concept cu efect dramatic.

Folosit pe cadranul Swiss Alp Watch, Vantablack® reproduce aspectul unui ceas inteligent în modul de așteptare. Chiar și mâinile sunt înnegrite, ceea ce face ca timpul să fie citit în mod diabolic în anumite condiții de lumină, dar perfect în acord cu filosofia lui Meylan conform căreia este timpul să vă reconectați la lucrurile importante din viață – adică nu la gadgeturile tehnologice! Iluzia unui ceas inteligent în modul de așteptare este îmbunătățită în continuare de micul contor de secunde la ora 6. Cu cele 12 markere, designul său arată ca roata animată. Cunoscută din punct de vedere tehnic ca o linie radială, roata de rotație este recreată cu 12 zone decupate pe cadran care capătă mișcare datorită rotațiilor unui disc.

Urmând exemplul, carcasa dreptunghiulară din oțel (38,2 mm x 44 mm cu o înălțime de 10,5 mm) are un strat negru DLC și, la fel ca alte modele, evocă liniile netede rotunjite ale unui ceas Apple. Completarea aspectului întunecat este facut de o curea de aligator negru cu o cataramă cu oțel.

Carcasa din safir dezvăluie mișcarea superbă și oferă motive suficiente pentru a lua în serios ceasul Swiss Alp. Calibrul cu alimentare manuală HMC324 funcționează la 18.000 de vibrații pe oră și are o rezervă de putere de 4 zile / 96 de ore. Balanța cu șuruburi de reglare are un arc Straumann original, cu bobină Breguet. Este fabricat împreună cu Precision Engineering AG, compania-soră a lui Moser. Mișcarea indică ore, minute și secunde de funcționare și există un indicator de rezervă de putere pe partea de mișcare.

Moser a câștigat multa admiratie cu ceasul Swiss Alp, îndemnându-ne să ne deconectăm de tirania dispozitivelor electronice și să revenim la conexiunile importante din viață. Dincolo de mesajul înălțător, ceasul este extrem de frumos și respectă acreditările impecabile ale orologeriei Moser. Cu cadranul său negru, gol, ar putea fi confundat cu un ceas inteligent în modul de așteptare. Ce s-ar întâmpla atunci dacă Apple ar imita Moser și ar produce un ceas inteligent cu o mișcare mecanică virtuală pe carcasa?

Actualizarea finală a ceasului Swiss Alp Watch de la H. Moser & Cie este limitată la 50 de piese și se vinde cu 27.000 EUR. Mai multe detalii și comenzi la www.h-moserom .