Globurile de Aur 2014

Mihai Matei

Globurile de Aur , 12 ianuarie 2014, Beverly Hills Hotel – California.

În fiecare an, prima mare paradă a bijuteriilor de covor roşu are loc la Beverly Hills Hotel în California, cu ocazia decernării premiilor Globurile de Aur . Şi în 2014 am asistat la un spectacol extraordinar de forme şi culori, o lecţie de stil – demonstraţia clară că bijuteriile sunt cele care pun cel mai bine în evidenţă orice ţinută – , o pot completa pentru a o scoate în evidenţă. Avem în acest an şi cazuri în care bijuteriile sunt cele ce fac spectacol, devenind elementul principal de atracţie, punând ţinuta în plan secundar – este, după cum vom vedea mai jos, cazul Sophiei Vergara sau chiar al Jessicăi Chastain.

Sofia Vergara – actriţa Columbiană în vârstă de 41 de ani, pe care o ştiţi din Modern Family, a purtat, în opinia noastră, cea mai spectaculoasă bijuterie din cadrul acestei ediţii a Globurile de Aur . Este vorba despre un impresionant colier floral, supradimensionat, din aur alb, cu turcoaze şi diamante. Semnătura este a aceleiaşi Lorraine Schwartz. (sursa foto: www.justjaredom )

Usher – după foarte mult timp, iată că între cele mai frumoase bijuterii ale unui eveniment dedicat oarecum prezenţelor feminine, găsim şi bijuterii bărbăteşti între acestea. Este vorba de broşa din aur alb şi diamante purtată de Usher pe reverul costumului. Aşa, da! (sursa foto: www.justjaredom)

Jessica Chastain – a purtat pe covorul roşu la Globurile de Aur un superb colier Bvlgari. Ceea ce ne surprinde în mod plăcut este maniera lejeră de purtare a acestui colier, departe de baza laterală a gâtului, aşa cum de cele mai multe ori sunt purtate astfel de coliere. (sursa foto: www.justjaredom)

Emma Roberts – a purtat cei mai frumoşi cercei ai serii. Semnaţi de către Neil Lane, aceştia sunt realizaţi din aur alb, turcoaze de dimensiuni mari şi diamante. (sursa foto: www.justjaredom)

Taylor Swift – la festivitatea de decernare a purtat un inel supradimensionat, cu model floral, semnat de către Lorraine Schwartz, iar pentru asortarea acestora a ales o pereche de cercei stud-drop, ai aceleaşi creatoare, pentru care a utilizat diamante şi rubine. La petrecerea de după eveniment, Taylor Swift a optat tot pentru cercei negri, supradimensionaţi Lorraine Schwartz. (sursa foto aylorswifom )

Vanessa Hudgens – de remarcat cerceii răsuciţi pe care i-a purtat la una dintre petrecerile care au urmat decernării. Aur alb şi diamante. (sursa foto: www.justjaredom)

Julianna Mergulies – protagonista serialului The Good Wife a purtat o pereche de cercei din aur galben şi onix negru, semnaţi de Van Cleef, asortaţi rochiei cu broderie aurie pe care a purtat-o. Excelenta combinatie. (sursa foto: www.justjaredom)

Heidi Klum – la fel ca şi în ediţia din 2012 a Globurilor de Aur, fostul model poartă tot bijuterii Lorraine Schwartz. De această dată a ales un colier din onix, aur alb, diamante albe şi negre. (sursa foto: www.justjaredom)

Jennifer Lawrence – a purtat o combinaţie interesantă de onix, coral, diamante şi jad, într-o pereche de cercei care i-au completat cu succes părul tuns scurt. (sursa foto: www.justjaredom)

Aubrey Plaza – a purtat un colier de mare impact, semnat de aceaşi Lorraine Schwartz. Ametiste, topaze, quartzuri şi citrine într-o bijuterie extrem de plină de viaţă. (sursa foto: www.justjaredom)

Aşadar, a fost o ediţie reuşită Globurile de Aur , din punct de vedere al bijuteriilor. Ceea ce este de reţinut, ca recomandare generală pentru o accesorizare corectă: fie optaţi pentru un colier vizibil, fie alegeţi o pereche de cercei supradimensionaţi asortaţi unui inel, ori surprindeţi prin intermediul unor brătări supradimensionate.