Frederique Constant FC303S5B6 Automatic

Mihai Matei

Frederique Constant FC303S5B6 Automatic este un ceas elegant cu un design clasic. De asemenea, are o mișcare puternică, făcându-l funcțional și elegant. Pentru un ceas simplu, există multe lucruri de discutat despre acest ceas.

FC303S5B6 aduce un omagiu clasicului ceas Patek Philippe Calatrava și acest lucru este foarte evident prin designul său elegant. Cu un diametru de 39 mm, acest ceas de mana este pe partea mai mică a stilurilor moderne, deci este perfect pentru un ceas elegant subevaluat, la aproape orice încheietură. Cristalul de safir are o cupolă ușoară convexă, dar cu o grosime de numai 10 mm nu ați avea probleme în a-l purta cu o cămașă. Rama și carcasa staționare sunt din oțel inoxidabil, si este gravat pe spate cu numele și sigla Frederique Constant.

Pe cadran, aspectul din oțel inoxidabil al carcasei este transportat cu ajutorul marcajelor orelor. Ora douăsprezece este indicată prin marcaje duble. La fel ca mâinile orelor și minutelor dauphine înclinate, marcatoarele orare au, de asemenea, o textură înclinată, captând lumina din orice unghi.

Cadranul în sine este de un alb argintiu, care se potrivește frumos cu celelalte elemente argintii ale ceasului și îi conferă un aspect cald. La ora trei este un afișaj de date cu un cadru argintiu. În jurul marginii exterioare, micii marcatori negri indică minutele și secundele. La fiecare cinci minute, markerele sunt ușor mai îndrăznețe pentru a ușura citirea. De asemenea, în culoarea neagra, într-un font clasic cu majuscule, sunt scrise cuvintele „Automatic” și „Swiss Made”.

Mecanismul lui Frederique Constant FC303S5B6

Mișcarea de pe acest ceas este un FC-303 , care este o mișcare automată bazată pe SW200-1, care este la rândul său o clonă a ETA 2824-2. ETA 2824-2 a rezistat testului timpului și este oarecum standardul pe care se bazează multe mișcări automate. Pentru a reduce uzura rotorului, acesta este montat pe cinci rulmenți cu bile, ceea ce ajută ceasul să funcționeze fără probleme pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Frederique Constant a preluat mișcarea ETA și a făcut-o proprie adăugând o bijuterie suplimentară pentru un total de 26 de bijuterii, dar dacă bijuteria suplimentară este cu adevărat necesară sau doar un truc de marketing este alta discuție. De asemenea, are o rezervă de alimentare de 38 de ore, ceea ce este plăcut, deoarece, probabil, nu veți avea nevoie de un ceas elegant în fiecare zi.

O caracteristică excelenta a lui FC303S5B6 este luminozitatea. Există puncte luminoase deasupra marcajelor orare, cu puncte luminoase duble la ora douăsprezece. Mâinile orelor și minutelor au, de asemenea, o luminozitate ridicata, care se amestecă bine cu tonul alb al feței atunci când nu este întuneric.

De departe cea mai mare reclamație cu privire la acest ceas este cureaua. Este o curea din piele de aligator negru cu cataramă Ardillon și este foarte rigidă și incomodă. Poate fi modelat la încheietura mâinii după un timp sau ușor de înlocuit, deoarece are o dimensiune destul de comună, de 20 mm lățime.

Există câteva puncte slabe la acest Frederique Constant FC303S5B6 , dar sunt minore. Este un ceas elegant relativ ieftin, mai ales având în vedere mișcarea de calitate superioara, așa că schimbatul curelei ar fi un inconvenient minor. Dacă sunteți în căutarea unui ceas elegant, atemporal, acesta merită cu siguranță luat în considerare.

Frederique Constant FC303S5B6