Ferestrele MariAnei Pachis – expoziție la Galeriile Sabion

Mihai Matei

În primul rând sunt femeie şi apoi sunt un om care vrea să aducă frumos în ceea ce face, dar în acelaşi timp un frumos care să se răspândească în mintea şi sufletul celorlalţi .

Mariana Pachis

Galeriile Sabion prezintă expoziția eveniment Ferestrele MariAnei Pachiș , în data de 22 martie 2019 , ora 19:00 .

Picturi 3D într-o tehnică nouă, mixtă, având la bază nisipul colorat, lucrări din sticlă optică și proiecția filmului Fereastra Sand Art.

Artista Mariana Pachis este primul autor de Sand Art din lume care modelează nisipul în așa fel încât creează adevărate filme de animație în timp real, având această pasiune încă din 1980, când a văzut filmele de animație ale lui Ion Popescu Gopo. Primele spectacole de Sand Art au fost prezentate la Euro Chanel TV și Euro Kid TV încă din anul 2009.

Mariana Pachis a primit de-a lungul carierei numeroase distincții și premii, printre care: membru de onoare al Academiei de Muzică Cluj-Napoca, în anul 1995, medalia de aur la Bruxelles -Salonul de inventică, în anul 1993, titlul de Celebritatea Anului 2016 pentru Scenografie, Regie și întreaga activitate și Ambasador al Egalității de șanse, tot în anul 2016.

Printre altele a realizat trofee pentru Callatis, Școala Vedetelor, Dakino, Femeia anului, Umberto Eco și a realizat filmul despre Constantin Brâncuși, într-un proiect al Institutului Cultural Român din Republica Cehă, în februarie 2016, unde, prin tehnica animației din portretul scultorului a reușit să recompună toate operele lui din desen în desen în nisip.

În anul 2013, Mariana Pachis a intrat în Cartea Recordurilor desenând în timp real în nisip timp de 9 ore la -6 grade.

Lucrările sale sunt prezentate, de obicei, în cadrul unor spectacole complexe, în care desenele în nisip realizate în cascadă completează o secvență muzicală sau un moment poetic.

Urmăriți-i evoluția artistică pe https://sandartpakiso/

Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 12 aprilie 2019 în Galeriile Sabion, pe Calea Victoriei 67 – 70.

Surse foto:

Librăria KARMA Calafat

Revista CARIERE