Expoziția Interferențe de Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu

Mihai Matei

Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu: expoziția ” Interferențe”

Galeiile Sabion vă prezintă primul eveniment din stagiunea de toamnă 2019, dedicat artiștilor români.

Avem plăcerea să vă invite la expoziția de pictură ” Interferențe”, cu lucrări pe simeze semnate de Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu. Vernisajul are loc pe 6 septembrie 2019. Accesul la vernisaj se va face exclusiv pe baza unei invitații nominale. Ulterior expozitia va putea fi vizitată gratuit până la 17 septembrie 2019.

Demersul artistic va fi prezentat de Amelia Dincă , istoric şi critic de artă.

Cristina Georgescu este restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România și membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România. Recent, Cristina Georgescu s-a remarcat alături de alți artiști plastici, speologi și arheologi prin construirea la aproximativ 30 de kilometri de Bucureşti, în satul Cojeşti, comuna Belciugatele, a unei ineditede colibe inspirată de cultura de Cucuteni, ea fiind cea care a dat viață colibei prin formă și culoare. “ Într- o manieră personală, de grație a desenului și pensulației, dublată de prețiozitate cromatică și efecte compoziționale de mare rafinament, Cristina Georgescu face o rememorare a civilizației Gumelnița, transpusă în expresie plastică.” Ana Amelia Dincă, critic de artă.

Claudiu Victor Gheorghiu este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, totodată consilier media şi al CD al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale); artist plastic și în subsidiar jurnalist cultural.

“ Claudiu Victor Gheorghiu își concentrează întreaga atenție spre lumea sacră, spre spiritul divin care ar putea să-i proiecteze sufletul în zona deplină a purității, a transcendenței și binelui. Lucrările sale sunt momente de reculegere, de întoarcere către sine, de monumentală liniște și serenitate. În demersul său vizual, recurența bucăților de pergament cu versete din Biblie, constituie un punct de climax în ceea ce privește statornicia artistului în perimetrul artei religioase. Ana Amelia Dincă, critic de artă.

Expoziția de pictură ” Interferențe” poate fi vizitată în Galeriile Sabion, începând cu 7 septembrie până pe 17 septembrie 2019.

Parteneri : Galeriile Sabion, Uniunea Artiștilor Plastici din România , AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România. Parteneri media: TVR 1, Senso TV prin programul “Catena pentru Artă”, Revista Culturală Leviathan, Modernism, Intell News, Jurnalul Bucureștiului, Artportfolio, Ultima Oră.