EXPOZIȚIA AVA, Calea Către Unul

Mihai Matei

EXPOZIȚIA AVA, Calea Către Unul Artist Marie Dăscălescu

6 – 29 septembrie 2018, orele 19-22 Galeriile Sabion, Calea Victoriei 68-70, București.

AVA, remarcabilă lucrare volumetrică tip vitraliu, realizat în tehnica Tiffany, reprezintă elementul central al universului creativ pe care ni-l propune Marie Dăscălescu în cadrul expoziției Ava, Calea catre Unul, desfășurată în perioada 6 – 29 septembrie 2018 în incinta Galeriilor Sabion de pe Calea Victoriei din București.

Marie Dăscălescu este absolventă a secției Ceramică a Liceului de Arte Carmen Sylva din Ploiești și a Scolii de Arte Vizuale, secția Artă Decorativă. În anul 2010 și-a început ucenicia în arta vitraliilor, învățând tehnica vitraliului în maniera clasică, a plumbului, asimiland ulterior si practica prelucrarii cu foita de cupru, formă mult mai permisiva si mai plastica, in atelierul artistului Andrei Efremov.

Expoziția Ava, Calea catre Unul, este cea de-a cincea manifestare de acest gen în portofoliul artistei și va cuprinde, pe lângă AVA, un număr de alte șapte vitralii aplicate conceptului de volumetrie 3D sau tablouri în maniera Tiffany.

Vernisajul va avea loc pe data de 6 septembrie 2018, ora 19:00, expoziția avându-o curator pe Luiza Barcan.

Spațiul expoziției nu este ales la întâmplare, Galeriile Sabion având incorporate în designul unic mai multe elemente de vitraliu ale altui artist român. De altfel, întreg conceptul Galeriilor a fost realizat de artiști români, galeria fiind desemnată în anul lansării ca fiind Cel mai frumos magazin din lume, obținând deasemenea premii pentru maniera de expunere și inovație în amenajarea spațiului. Gazda expoziției este, deasemenea, și flagship store-ul Casei Sabion, producător român de bijuterii. Astfel, este dus mai departe angajamentul de a promova aici artiști români. Între cei care au expus de-a lungului timpului aici se numără bijutierul Lazăr Markowitz, băcăoanul care semnează sub numele Gianni Lazzaro, Emilia Marinescu și Nicolae Dumitrescu, dar și copiii bolnavi de cancer aflați sub tratament în secția de Oncologie Pediatrică a I.O.B.