Cele mai bune 15 ceasuri pentru piloti – ghid complet 2021

Mihai Matei

Cele mai bune 15 de ceasuri pentru piloti – Unele dintre cele mai interesante și râvnite ceasuri de pe piață au fost concepute ca instrumente pentru profesioniști în domenii care sunt mai interesante decât joburile obisnuite. Scafandrii, șoferii de mașini de curse și piloții au stimulat multe dintre cele mai populare modele de ceasuri de pe piață. Luați, de exemplu, Rolex Submariner, conceput pentru scafandri, Tag Heuer Monaco, utilizat pentru cursele auto și Breitling Navtimer, o pictogramă a aviației de zeci de ani. Mai mult decât simple bijuterii, profesioniștii din aceste domenii axate pe timp depindeau de aceste ceasuri.

Piloții au trebuit să se bazeze pe ceasuri pentru informații critice, cum ar fi calcularea distanței parcurse și a cantității de combustibil rămasă. Cu toate acestea, mulțumită în mare parte tehnologiei digitale, s-au schimbat multe lucruri și multe ceasuri pentru piloti sunt acum folosite drept contoare de timp în condiții mai puțin austere, deși ceasurile în sine sunt încă mai mult decât capabile. Dar, înainte de a continua, ce înseamnă un ceas pentru piloti?

Ceasurile pentru piloți trebuie să fie foarte lizibile, ziua sau noaptea, așa că veți vedea o mulțime de cadrane mari și un material luminescent amplu. Mai mult, cabina de pilotaj este, de asemenea, în multe cazuri un mediu cu presiune scăzută, exact opusul a ceea ce experimentează un ceas de scufundare, iar ceasurile de pilot trebuie să fie proiectate pentru a rezista lipsei de presiune. În general, durabilitatea este întotdeauna un plus. Și, în cele din urmă, măsurarea timpului și luarea în considerare a altor fusuri orare sunt, de asemenea, importante, astfel încât sunt de dorit complicații precum cronografele și funcțiile GMT .

Astăzi, există un întreg gen de ceasuri dedicate aviației. Unele ceasuri de pilot sunt încă instrumente și acționează ca si copii de rezervă pentru instrumentele de la bord pentru piloții profesioniști, în timp ce altele sunt pur și simplu accesorii pentru mana fiecaruia dintre noi. În ambele cazuri, aceasta categorie de ceasuri de mana este responsabila pentru unele dintre cele mai frumoase și capabile modele de pe piață.

Orient Pilot RA-AC0H04Y10A

RA-AC0H04Y10A este unul dintre acele ceasuri pentru piloti automate de nivel entry level ale celor de la Orient, cu o doză puternică de stil vintage. Dimensiunea este de 42,4 mm lățime, cosiderata de multi prea mare, dar din fericire ceasul are doar 11,6 mm grosime, ceea ce înseamnă că experiența generală este una solidă.

Ceea ce este unic la această referință specială este că are un cadran kaki cu efect in degrade, care urmărește să reproducă aspectul ceasurilor de pilot vintage. De asemenea, neobișnuit pentru ceasurile de pilot este faptul că RA-AC0H04Y10A are o rezistență la apă de 100 m, ceea ce face ca acesta să fie un ceas de aviație cu care va puteti si scufunda. Inauntru regasim calibrul intern al Orientului F6722, care bate la 3Hz și are o rezervă de putere de 40 de ore.

Casio G-SHOCK GA-1100-1AER GRAVITYMASTER

Urmează Casio G-Shock Gravitymaster- GA-1100. Acest G-Shock special este conceput ca un cronograf inspirat din aviație și este dotat cu diferite funcții care pot fi utile pentru piloți. Păstrează designul și execuția clasică G-Shock, cu carcasa din rășină neagră și construcția durabilă și, în plus, are atât afișaj analogic, cât și digital, precum și un termometru încorporat, busolă, cronometru, și afișaj LED pentru o lizibilitate îmbunătățită. Acesta este, evident, un ceas cu performanțe și sportivitate deosebite, deci nu este potrivit pentru ocazii formale, dar dacă doriți ceva dur, care să reziste mult timp, aceasta este cu siguranță o alegere excelentă.

Casio G-SHOCK GA-1100-1AER GRAVITYMASTER poate fi cumparat de la WatchShoo – CLICK AICI

Citizen Eco-Drive Promaster Altichron BN5058-07E

Acest ceas Citizen are o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 46 mm și o grosime de 14,5 mm. Acestea fiind spuse, este un ceas destul de mare și voluminos. Ceasul este alimentat de o mișcare Eco-Drive pentru o precizie optimă și are o rezistență la apă de 200 m / 660 picioare. Are un cristal mineral rezistent la zgârieturi. De asemenea, are o serie de funcții utile pentru piloți. La ora 3, are o fereastră de data și cifre arabe mari, care oferă un contrast excelent față de cadranul negru. Mâinile sunt mari, pline material luminiscent, precum și rame vopsite în alb pentru un contrast mai bun.

Citizen BN5058-07E Eco-Drive poate fi cumparat de la Braso – CLICK AICI

Citizen AVIATOR CHRONO CA4215-04W Eco-Drive

Ceasul are o rezervă de putere de 270 de zile. Pe cadran veți găsi un afișaj de 24 de ore și un afișaj digital al datei pe lângă cronometru. Cronograful poate înregistra maximum 60 de minute. De asemenea, ne-a surprins foarte placut cureaua de piele de înaltă calitate a ceasului. Cureaua din piele maro închis are o cusătură de culoare deschisă – tipică pentru ceasul unui pilot. Din păcate, un mic detaliu nu se potrivește cu designul ceasului pilotului. Coroana este relativ mică pentru ceasul unui pilot. Acesta este cu siguranță doar un mic detaliu – dar pentru cunoscători și fanii ceasurilor pentru piloti acesta este un adevărat dezavantaj.

Citizen CA4215-04W poate fi cumparat de la WatchShoo – CLICK AICI

Timex Waterbury TW2R69200

Ceas original Timex din colecția Waterbury . Accesoriu ideal pentru bărbații care cauta un ceas pentru piloti, cu cadranul analog iar forma carcasei rotundă. În carcasa rezistentă, înaltă de 13 mm, fabricată din oțel inoxidabil, găsiți un mecanism baterie (quartz) care completează cadranul de 45 mm, care este protejat de geam mineral . După cum vedeți carcasa este antracit, cadranul de culoare visiniu și brățara bordo. Din punct de vedere al materialului brățara din piele naturala și lungimea 210 mm, se poate adjusta cu ușurință în funcție de circumferința mâinii. Ceasul dispune de rezistență la apă 5 ATM .

Timex Waterbury TW2R69200 poate fi cumparat de la Braso – CLICK AICI