Cel mai bun smartwatch din 2021

Mihai Matei

Cel mai bun smartwatch din 2021 – Piața ceasurilor inteligente continuă să crească într-un ritm rapid, cu vânzări în creștere cu 20% în 2020 comparativ cu anul precedent. Spre deosebire de piața smartphone-urilor, care are o rivalitate strânsă între primele trei mărci, piața smartwatch-urilor este dominată de Apple, cu peste 50% din vânzările globale. Restul pieței este foarte fragmentat, cu giganți in industria IT, ceasuri pentru fitness tracking și producatori traditionali de ceasuri de mana , care concurează pentru o porțiune din piața în creștere, care nu dă semne de încetinire.

Cele mai vândute dispozitive din prima jumătate a anului 2020 au fost Apple Watch Series 5 și Series 3 , Huawei Watch GT2 , Samsung Galaxy Watch Active 2 și imoo Z3.

Apple

Apple a intrat pentru prima dată pe piața ceasurilor inteligente în 2015, dar a avansat rapid și sunt deja cel mai mare brand de ceasuri inteligente atât în volum, cât și în valoare. Software-ul și hardware-ul s-au integrat foarte bine, cu o interfață rapidă care utilizează ecosistemul Apple. Pe un Apple Watch tipic, veți găsi Apple Music, Apple Health, Apple Pay și Siri.

Cu fiecare nouă generație apar senzori suplimentari de care nu știați că aveți nevoie, de exemplu, cel mai recent dispozitiv din seria 6 are un senzor care masoara nivelul de oxigen din sânge, electrocardiogramă și un altimetru mereu pornit. Cu toate acestea, rețineți că Apple Watches funcționează numai cu iPhone-uri, ceea ce le limitează atracția.

Garmin

Apoi, avem Garmin, care are o cotă de 9,4% din piața ceasurilor inteligente, ar putea părea departe de cota Apple de 51,4%, dar îi considerăm totuși cel de-al doilea cel mai mare brand de ceasuri inteligente. Având o experiență în domeniul electronicii GPS, și-au făcut un nume ca marca ce creeaza cele mai bune device-uri pentru fitness tracker și în cele din urmă au evoluat în ceasuri inteligente. Garmin a dezvoltat propriul sistem de operare smartwatch, Garmin OS, care pare să ofere un compromis fericit între funcții și durata de viață a bateriei.

Cel mai recent ceas inteligent de vârf al acestora este Vivoactive 4, care are o durată de viață a bateriei de 2-3 zile, cu utilizare regulată.

Huawei

Huawei este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, dar se află pe locul trei in topul producatorilor de ceasuri inteligente cu o cotă de piață de 8,3%. Huawei a intrat pentru prima dată pe piața articolelor de îmbrăcăminte în 2015 folosind platforma WearOS de la Google, cu toate acestea, de atunci și-au dezvoltat propriul sistem de operare smartwatch numit Lite OS, care este mai simplu decât WearOS, dar oferă o durată mai bună de viață a bateriei.

Cea mai recentă gamă, GT2, este unul dintre primele lor dispozitive care funcționează si cu iPhone-urile, deși sunteți încă limitat la aplicațiile proprii Huawei, fără suport pentru aplicații terță parte.

Honor

Honor a fost anterior un sub-brand al Huawei, dar a fost vândut în 2020 în timpul războiului comercial dintre Huawei și guvernul SUA. Honor este cunoscut pentru produsele sale electronice de larg consum, care oferă specificații de gamă medie la un preț extrem de competitiv. Până acum, Honor a folosit același sistem de operare ca Huawei (Lite OS) și adesea multe dintre aceleași componente.

De exemplu, cel mai recent Honor MagicWatch 2 este aproape identic cu cel inteligent Huawei GT2, concurând doar la un preț mai mic.

Samsung

Gigantul sud-coreean ocupă locul patru în vânzările globale de ceasuri inteligente, cu o cotă de piață de 7,2%. Linia lor actuală folosește brandul premium Samsung Galaxy, care a avut un mare succes de-a lungul anilor. Ceasurile inteligente Samsung au rama rotativă inovatoare care poate fi utilizată pentru derularea ușoară a meniurilor și a mesajelor. Cel mai recent ceas inteligent axat pe sport, Samsung Galaxy Active 2 , a introdus, de asemenea, o ramă sensibilă la atingere, care funcționează în același mod, fără a fi atât de voluminoasă.

Deși dispozitivele lor foloseau Android Wear, Samsung și-a dezvoltat propria platformă open-source, Tizen, care este utilizată pe ceasurile lor inteligente, precum și în alte dispozitive IOT, cum ar fi frigidere și televizoare inteligente.

Amazfit

Unul dintre cele mai recente branduri care au intrat pe piața ceasurilor inteligente este Amazfit, ale cărui dispozitive accesibile au atras atenția pentru uimitoarea durată de viață a bateriei. Folosind o platforma proprie dezvoltată în colaborare cu Huawei, bateria ceasurilelor Amazfit poate dura între 5 și 40 de zile, în funcție de model. Așa cum v-ați aștepta, ceasurile cu acest tip de viață a bateriei sunt mult mai elementare în funcționalitate.

De exemplu, Amazfit Bip are cea mai bună durată de viață a bateriei din gamă, cu toate acestea, există o interacțiune limitată cu notificările, iar ceasul se bazează foarte mult pe faptul că este legat de un smartphone.

Fitbit

Fitbit este sinonim cu trackere-le de fitness, deci a fost o evoluție firească către ceasuri inteligente. Așa cum v-ați aștepta, ceasurile au senzori și urmărirea fitnessului, în special pentru Fitbit Sense, care are toate tipurile de senzori, de la ECG la stres. Fitbit are propria platformă, Fitbit OS, care include funcții precum muzică offline și mesagerie.

Fitbit a fost achiziționat recent de Google, așa că vom urmări cu atenție următoarele valuri de ceasuri inteligente lansate sub brand.

Fossil Group

Fossil Group este una dintre cele mai importante mărci de ceasuri, producând ceasuri sub propria marcă Fossil și alte câteva mărci pe care le dețin sau le licențiază.

Au lansat o serie de ceasuri inteligente sub brandurile lor Fossil, Skagen și Michael Kors, folosind WearOS de la Google.Veți observa că fiecare dintre aceste ceasuri inteligente are hardware și caracteristici aproape identice, dar cu o estetică diferită, în concordanță cu stilul fiecărei mărci.

Suunto

Suunto este un alt brand cunoscut pentru fabricarea ceasurilor sport destinate profesioniștilor. Sunt deosebit de cunoscuți pentru ceasurile de scufundare și instrumentele de precizie, motiv pentru care ceasurile lor sunt extrem de apreciate. Suunto a încercat să-și lărgească publicul tinta cu linia lor de ceasuri inteligente, folosind WearOS pentru a oferi mai multe funcții, cum ar fi Google Pay pentru efectuarea plăților și Asistentul Google.

Ceasurile lor oferă în continuare urmărire precisă pentru peste 70 de sporturi diferite, Suunto Spartan Sport fiind unul dintre ceasurile noastre inteligente preferate pentru schi și snowboard. De asemenea, au avantajul hărților offline gratuite care se descarcă automat atunci când vizitați o zonă nouă, astfel încât să puteți ieși la exerciții fără a fi nevoie să planificați în prealabil rute.