Ceasuri Edox – pareri si istorie

Mihai Matei

Ceasuri Edox – pareri si istorie – Edox înseamnă măsurarea timpului în greaca veche. Această companie elvețiană de ceasornicarie cu sediul în Les Genevez a intrat în industria ceasurilor în anii 1880 și a sărbătorit peste 135 de ani în industrie. În zilele noastre, Edox este cunoscut în primul rând pentru ceasurile sale fiabile rezistente la apă. Și, deși este posibil să nu fie la fel de populare ca alte mărci de ceasuri elvețiene , veți realiza că această marcă de nivel mediu are de fapt o mulțime de ceasuri de oferit.

Istoria brandului Edox

Marca de ceasuri Edox a fost fondată de un ceasornicar numit Christian Rüefli-Flury care a crescut în Grenchen, Elveția. Înainte de a-și înființa marca, el a fost ucenic al lui Jean Ægler până în 1883. În 1884, încurajat de soția sa, Pauline Flury, și-a înființeze propria companie de ceasuri, după ce i-a dăruit un ceas de buzunar de ziua ei. În același an, Christian Rüefli-Flury și-a înființat propria companie de ceasornicarie, numită Edox, la Biel, Elveția. Cu toate acestea, abia în 1900 brandul a început să-și folosească sigla de clepsidră pe care o folosește până în prezent.

Tranziții și expansiune

Odată cu moartea lui Rüefli-Flury în 1921, bancherul Robert Kaufmann-Hug a preluat compania. Marca a continuat să crească pe măsură ce piața ceasurilor a început să caute ceasuri de mână în loc de ceasuri de buzunar; iar Edox a fost singurul producător de ceasuri care s-a concentrat pe ceasuri de mână în acea perioadă. Ca atare, până în 1927, Edox a devenit o societate pe acțiuni. Această companie de ceasornicari din Biel a continuat să crească de-a lungul câtorva ani, trebuind să se mute într-o unitate mai mare. Edox a fost, de asemenea, numit printre cele mai importante companii de ceasuri din Elveția în 1955.

Delfin, Bluebird și Geoscope

În 1961, Edox a introdus primul său ceas revoluționar – Delfin. Coroana sa este proiectată cu o garnitură dublă pentru a-și creste rezistența la apă; prin urmare, ceasul este rezistent la o adancime de până la 500 de metri. Un astfel de design a fost brevetat Edox și a devenit motivul pentru care marca a devenint cunoscută la nivel mondial. De fapt, designul brevetat menționat este încă utilizat de marile branduri de ceasuri elvețiene.

Un alt ceas remarcabil lansat de Edox este Bluebird. Este construit din oțel inoxidabil întărit, fund dublu al carcasei și amortizoare. În anul următor, 1970, Edox a lansat Geoscopul, care este considerat primul ceas GMT real. Cadranul său conține chiar și o copie a unui glob realist unde puteți identifica continentele. Cadranul se rotește așa cum o face planeta. Datorită stilului său unic, a devenit unul dintre colecțiile extrem de dorite în rândul pasionaților de ceasuri și al colecționarilor.

Edox, la fel ca mulți fabricanti de ceasuri de mana, a fost lovit puternic de criza cuarțului și s-a străduit să rămână în afaceri. Ca atare, compania a fost nevoită să-și vândă acțiunile asociației producătorilor de ceasuri elvețiene, ASUAG (acum cunoscut sub numele de Swatch Group) în 1973. În ciuda acestui fapt, ASUAG nu a fost în stare să reînvie Edox. Ca atare, în 1983, atunci președintele companiei, Victor Strambini, a decis să răscumpere toate acțiunile Edox de la ASUAG. Astfel, compania a devenit din nou independentă, iar Strambini a decis să se concentreze pe dinamism, eleganță și inovație tehnică a mărcii pentru a o restabili.

În deceniile anterioare, Edox a devenit cronometrul oficial poentru diferite evenimente cum ar fi Campionatul Mondial de bărci cu motor de clasă 1, Campionatul Mondial de raliuri, Raliul Dakar, Extreme Sailing Series și Federația Mondială de Curling.

Reputatia ceasurilor Edox

Edox produce o varietate de ceasuri concepute pentru scopuri și preferințe diferite. Dar, dacă există un lucru care face ca Edox să iasă în evidență, sunt ceasurile rezistente la apa. Mai mult, chiar și ca marcă de ceasuri de nivel mediu, Edox este respectat pentru ca produce ceasuri de înaltă calitate. Materialele utilizate sunt de calitate superioară, cronometrarea este fiabilă și precisă și fiecare ceas este asamblat manual. Datorita acestor calitati, pasionații de ceasuri și chiar cumpărătorii obișnuiți au devenit fani ai acestui brand. Ceasurile Edox merită fiecare leu cheltuit.

Este Edox un brand bun de ceasuri?

Deși mai puțin cunoscute decât alte mărci de ceasuri elvețiene, calitatea construcției, prețul și stilul ceasurilor Edox se remarca, cu siguranta, si atrag atentia tuturor. Cu peste 130 de ani de experiență în industria ceasurilor, marca poate fi considerată un expert în inovații tehnice. Acest lucru poate fi observat mai ales în calitatea construcției ceasurilor lor.

Unde sunt fabricate ceasurile Edox?

Din Biel, Elveția, Edox și-a transferat instalațiile și procesele de producție către Les Genevez. Toate ceasurile Edox sunt asamblate manual de ceasornicari elvețieni cu înaltă calificare. Asa puteti fi sigur ca orice ceas Edox alegeți să achiziționați, va fi un ceas Swiss Made in adevaratul sens al cuvantului.