Ceasuri Citizen – pareri si 21 de modele actuale

Mihai Matei

Ceasuri Citizen – pareri, istorie si preturi – Citizen este, în general, popular pentru ceasurile Eco-Drive care sunt alimentate în principal de lumina solara. Cu sloganul „Începe mai bine acum”, compania a fost hotarată să producă întotdeauna ceva mai bun. Drept urmare, s-au adăugat mai multe funcții ceasurilor lor, au oferit modele mai frumoase și au lansat o varietate mai mare pentru a se potrivi gustului fiecărui cetățean.

În prezent, compania-mamă deține o serie de mărci de ceasuri cunoscute, printre care Alpina , Frédérique Constant, Bulova și La Joux-Perret. Ca atare, fabrică o mare varietate de ceasuri – ceasuri cu diapazon, ceasuri elvețiene, ceasuri cu bijuterii și chiar electrice. Pe lângă acestea, a produs și calculatoare și mici organizatoare electronice. Există, de asemenea, televizoare portabile și imprimante pentru computer care poartă marca Citizen.

Istoria ceasurilor Citizen

Citizen Watch Co. Ltd. a început în 1918 cu numele Shokosha Watch Research Institute.

Anii 1920: Primul ceas de buzunar cu numele de „Citizen” a fost produs în 1924. Primarul de atunci al orașului Tokyo, domnul Shimpei Goto, a numit ceasul ca atare cu viziunea că ceasul, un obiect de lux în acele timpuri să devină disponibil pe scară largă pentru publicul larg din fiecare parte a lumii. Unul dintre primele sale produse a fost chiar achiziționat de către un Prinț, împăratul Showa.

Anii 1930: Bazele imperiului Citizen au fost puse în 1930 de Yosaburo Nakajima. Compania a început să exporte ceasuri în Asia de Sud-Est în 1936. În timpul celui de-al doilea război mondial, Citizen a produs cronometre și alte componente pentru armată. În 1949, a fost înființată Citizen Trading Company . Scopul său principal este de a gestiona distribuția și comercializarea de ceasuri Citizen pe tot globul.

Anii 1950: la începutul anilor 1950, a fost lansat Citizen Calendar, primul ceas de mână pentru bărbați cu afișare de date. Citizen a achiziționat un producător de ceasuri ca si companie afiliată, The Rhythm Clock Co. (cunoscută acum sub numele de The Rhythm Watch Co., Ltd.) în 1953. În 1956, marca a produs Parashock, primul ceas japonez rezistent la șocuri.

Citizen a lansat apoi primul său ceas de mână cu înfășurare automată, Auto, echipat cu Cal.3KA. În același an, a fost lansat Citizen Deluxe cu Cal.920, primul calibru Citizen cu secunde centrale, care a avut peste 100 de milioane de vânzări. În 1959, compania a fabricat primul ceas de mână rezistent la apă din Japonia, numit Citizen Parawater.

Anii 1960: în 1960, Citizen a colaborat cu compania americană de ceasuri Bulova, pentru import / export. În 1962, compania a introdus Diamond Flake. Un cronometru certificat oficial și cel mai subțire ceas de mână pentru bărbați din lume, cu secunde centrale. Citizen a introdus și ceasul cu tranzistor cuarț până în 1963, dar abia în 1967 a fost lansat pe piață.

X-8 (Cosmotron), primul ceas de mână cu echilibru reglementat din Japonia a fost lansat în 1966.

Anii 1970: în deceniul anilor 70, Citizen s-a îndreptat către producția de mai multe ceasuri din cuarț, care acum formează majoritatea produselor sale. Cu toate acestea, nu a renunțat complet la mișcările mecanice din acest deceniu. Compania a lansat primul său ceas de mână din cuarț în 1973. În 1974, a fost introdus primul ceas japonez cu tehnologie LCD, alături de tehnologia alimentată cu energie solară. Legendarul său Cryston Mega Quartz a fost lansat în 1975. Este considerat unul dintre cele mai exacte și mai scumpe ceasuri de mână din lume lansate vreodată pe piață.

Anii 1980: până în 1980, Japonia a devenit cel mai mare producător mondial de ceasuri și mișcări de ceasuri. Compania a lansat cel mai rezistent la apă din lume disponibil pentru public în 1981 – ceasul de scufundare profesională de 1300 m. Citizen a devenit cel mai mare producător mondial de mișcări de ceasuri în 1986. De asemenea, a introdus în 1987 primul ceas de mână cu recunoaștere vocală numit Voice Master sau Voice Memo în Japonia.

Anii 1990: în 1995, după diverse îmbunătățiri cu ceasurile alimentate cu energie solară, linia Eco-Drive a fost introdusă în cele din urmă în Asia, America Latină și Europa; urmată de Statele Unite în aprilie 1996. A devenit rapid best-seller-ul numărul unu al mărcii. Anul următor, i s-a acordat primul „Eco-Mark”, un premiu japonez certificat oficial pentru protecția mediului. De-a lungul deceniului, compania s-a concentrat pe lansarea mai multor ceasuri în linia Eco-Drive, cum ar fi Exceed Eco-Drive, Eco-Drive Signature Technology, Promaster Eco-Drive Aqualand și Exceed Lady’s Eco-Drive. Acestea și alte modele lansate de companie au stabilit noi standarde pe piața ceasurilor.

Anii recenti

În ultimii ani, s-a observat că Citizen și-a implementat agresiv strategia multi-brand. La început, a fuzionat cu Citizen Shoji și a achiziționat Miyota Co. Ltd., inclusiv câteva filiale de producție de componente mici. Până în ianuarie 2008, compania a cumpărat apoi marca americană de ceasuri Bulova Watch Company împreună cu toate mărcile sale afiliate, Bulova, Caravelle, Wittnauer și Accutron. Pentru a-și completa portofoliul de mărci, în mai 2016, acest conglomerat gigant a cumpărat apoi Frédérique Constant Holding SA din Elveția împreună cu mărcile sale de ceasuri – Frédérique Constant, Alpina și Ateliers DeMonaco.

În prezent, grupul Citizen este deja compus din următoarele mărci de ceasuri: Citizen, Campanola, Q&Q, Arnold & Son, Bulova, Bulova Accutron II, Bulova AccuSwiss, Wittnauer, Caravelle New York, Bulova Clocks, Frank Lloyd Wright, Harley- Davidson, Frédérique Constant, Alpina, Ateliers de Monaco.

Citizen Eco-Drive

Acum, să vorbim mai multe despre acest Eco-Drive. Eco-Drive este de fapt o tehnologie dezvoltată de Citizen care folosește energie din orice fel de surse de lumină, artificiale sau naturale. Citizen concurează direct cu Seiko (și alte mărci) care vinde unele dintre cele mai bune ceasuri cu energie solară de pe piață.

Pentru a face acest lucru, majoritatea ceasurilor ecologice au o baterie secundară specială litiu-ion titan încărcată de o fotocelulă de siliciu amorf situată în spatele cadranului. Energia luminii valorificate este stocată în această baterie secundară care poate fi încărcată pentru a funcționa continuu. Datorita acestui Eco-Drive, s-a spus că doar America de Nord a reușit eliminarea a peste 10 milioane de baterii.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează tehnologia Eco-Drive, urmăriți acest videoclip:

Deoarece aceste ceasuri nu funcționează cu baterii, durata lor de viata este extrem de mare. Pe baza unor experimente, celulele solare și a doua baterie din ceasurile Eco-Drive pot dura până la 10 ani. Dar pentru a prelungi acest lucru, în timpul producției acestor ceasuri, au folosit lubrifianți care nu se vor întări sau se vor evapora chiar și pentru 20 de ani, prelungind astfel durata de viață a ceasului dvs. Eco-Drive.

Unde sunt fabricate ceasurile Citizen?

După cum ați citit, Citizen și-a început producția în Japonia. Cu toate acestea, odată cu extinderea și diversificarea sa continuă, dezvoltarea și fabricarea produselor sale au loc acum în multe țări diferite. În primul rând, unele ceasuri Citizen provin din America. Bijuteriile ceasurilor provin din Elveția, în timp ce Franța se ocupa de ceasurile electrice ale mărcii.

În plus, există și fabrici de producție în India, Hong Kong, Coreea de Sud și chiar în Germania și Mexic. În ciuda producției sale pe scară largă, se implementează un protocol strict de asigurare a calității pentru a se asigura că toate ceasurile care poartă numele marcii respectă standardele de bază ale companiei.

Reputația ceasurilor Citizen

Ceasurile lor sunt plăcute din punct de vedere estetic și inovatoare din punct de vedere tehnic. Ceasurile lor Eco-Drive câștigă în popularitate an de an. Principalii concurenți ai Citizen sunt G-Shock, Timex, Fossil, Garmin, TW Steel, Swatch, Titan, Guess Watches, Nike și altele. În plus, fiind inițial un brand japonez, este adesea comparat cu un alt brand japonez, Seiko. Cu o lungă listă de mărci în portofoliu, grupul Citizen a creat acum o gamă largă de clienți. Cu acestea, este, de asemenea, un număr crescut de mărci concurente.

Ceasurile Citizen sunt de bună calitate?

Calitatea este întotdeauna relativă și subiectivă. Bugetul dvs. va determina, în mare măsură, ceea ce considerați ca fiind de bună calitate. Ar trebui să luăm în considerare gama de prețuri și categoria ceasului. Ceasurile Citizen nu sunt luxoase, dar nu sunt nici ceasuri ieftine.

Deși nu veți obține o calitate horologică de înaltă calitate precum a unei mărci de ceasuri elvețiene de lux , Citizen oferă ceasuri de calitate, fiabile și de lungă durată. Acestea sunt foarte apreciate în categoria ceasurilor de consum, iar ceasurile lor sunt accesibile. Cu toate acestea, Citizen produce și ceasuri de calitate cu caracteristici specifice, cum ar fi Citizen Promaster Diver sau Citizen Promaster Skyhawk A-T.

Citizen Eco-Drive este, de asemenea, o tehnologie solară respectată în industria ceasurilor și sunt considerate unele dintre cele mai bune ceasuri solare.

La popularitate și credibilitate se adaugă diferitele premii pe care marca le-a primit pentru măiestria lor de calitate. De asemenea, a fost unul dintre cei mai longevivi sponsori ai Uniunii Internaționale de Patinaj, susținând competiția din 1982. Este, de asemenea, actualul cronometru oficial al US Open.

Cele mai cumparate ceasuri Citizen