Ceasuri Certina – pareri si 12 modele noi

Mihai Matei

Ceasuri Certina , pareri, istorie si preturi – Majoritatea oamenilor cred că ceasurile Swiss Made sunt cele mai bune ceasuri. Când vine vorba de ceasuri elvețiene , de obicei îmi vin în minte Rolex, Omega și Patek Philippe. Ce zici de Certina? Unii cred că ceasurile elvețiene sunt toate foarte scumpe. Nu este cazul. Unele mărci elvețiene produc ceasuri care se adresează clasei de mijloc. Un astfel de brand este Certina.

Istoria ceasurilor Certina

Certina a fost fondată de Adolf și Alfred Kurth în 1888, când și-au deschis prima fabrică de circulație și aprovizionare în Grenchen, Elveția. Frații Kurth și-au numit ceasurile „Grana”, prescurtarea „Granatus“, denumirea latină a orașului. La început, erau doar trei angajați care lucrau într-un atelier conectat la casa familiei. Certina nu a început să fabrice ceasuri complete decat dupa multi ani de functionare, la inceput produceau doar mișcări pentru alte companii.

În 1906, marca Certina a fost folosită pentru prima dată. În 1938, compania și-a schimbat numele în „Certina” (din latinescul „certus”, adică sigur) ca marcă comercială pentru exportul și comercializarea ceasurilor lor. În același an, compania s-a extins la 250 de angajați și și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare.

Până în 1955, Certina avea 500 de angajați producând zilnic 1.000 de ceasuri. Certina a venit cu un nou plan de afaceri care i-a permis să-și extindă operațiunile. În 1960, Certina a folosit sigla broaștei țestoase. Ei își proiectează ceasurile pentru a rezista și supraviețui loviturilor dure. Prin urmare, o broască țestoasă a fost potrivirea perfectă pentru a simboliza marca lor. Certina este partener cu Sea Turtle Conservancy, o organizație americană non-profit dedicată conservării broaștelor marine.

Asocierea cu apa a fost, de asemenea, adecvată, deoarece ceasurile mărcii au însoțit diferite misiuni de cercetare subacvatică. Acestea includ Sealab II și habitatul Tektite, unde ceasurile DS-2 și-au arătat durabilitatea și rezistența.

Până în 1972, numărul angajaților a crescut la 900 de persoane, producând 600.000 de ceasuri în fiecare an. În 1983, Certina a devenit membru al Swatch Group alături de Omega , Breguet, Longines , Hamilton, Tissot, Rado, Calvin Klein și Swatch.

Unde sunt fabricate ceasurile Certina?

Ceasurile Certina sunt fabricate în Elveția, locul în care compania a fost fondată de frații Kurth în 1888. Așadar, atunci când cumpărați un ceas Certina , veți vedea eticheta Swiss Made pe ceas. Acest lucru este important pentru mulți iubitori de ceasuri, deoarece acestia consideră că ceasurile Swiss Made sunt cele mai frumoase și mai rafinate ceasuri pe care banii le pot cumpăra.

Certina este un brand cu o lungă istorie a ceasorniciei elvețiene. Toate aceste ceasuri Certina poartă sigiliul de calitate „Swiss Made”, confirmând că sunt reprezentanți autentici ai artei frumoase a ceasornicariei. Certina își are sediul în Elveția din 1888 și rămâne profund dedicată rădăcinilor sale.

Sunt ceasurile Certina de buna calitate?

Este important să rețineți că Certina este un ceasornicar elvețian cu peste 130 de ani de istorie. Marca este renumită pentru precizia, fiabilitatea și caracterul său sportiv. Ceasurile Certina au fost complimentate datorită calității lor excelente, cu o combinație de caracteristici moderne și clasice. Majoritatea modelelor pot fi descrise ca fiind clasice. Se concentrează mai mult pe vânzarea ceasurilor care prezintă precizie, durabilitate și o etichetă „fabricată în Elveția” pe care o caută mulți iubitori de ceasuri.

Puteți alege dintre patru colecții diferite – Heritage, Urban, Aqua și Sport. Dacă nu ați mai întâlnit acest brand, verificați-l, deoarece au ceasuri frumoase și de înaltă calitate, care sunt vândute la un preț rezonabil. Pentru a se asigura că respectă standardele înalte, toate ceasurile Certina sunt supuse unor criterii stricte de calitate. Marca este probabil cel mai bine cunoscută pentru ceasurile sale care dispun de tehnologia DS (Double Security).

DS a fost conceptualizat în 1959 și le-a permis celor de la Certina să își consolideze reputația de brand sportiv. S-ar putea să vă întrebați ce este DS exact. Este un design cu elemente de securitate elaborate, cum ar fi sticla din cristal safir rezistent la zgârieturi, spatele armat al carcasei și un sistem de etanșări care protejează tija și coroana.

Cronometrele Certina vin cu certificare pentru cronometru Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC). COSC este Institutul Oficial Elvețian de Testare a Cronometrului, care este responsabil pentru certificarea preciziei ceasurilor elvețiene. În general, testarea COSC se aplică ceasurilor fabricate sau asamblate în Elveția. Ce este un cronometru ? Un cronometru este un tip de ceas mecanic care este testat și certificat pentru a îndeplini standardele de precizie. În Elveția, numai ceasurile certificate de COSC pot folosi cuvântul cronometru.

Deci, ceasurile Certina sunt de bună calitate? Da. Sunt ceasuri bine construite, cu piese de înaltă calitate și măiestrie elvețiană.

Reputația Certina

Certina este membru al grupului Swatch din 1983. Dar, desigur, nu sunt la fel de populare ca alte mărci din grupul Swatch, cum ar fi Omega, Longines, Rado, Tissot și Swatch. De asemenea, nu sunt la fel de populare în Statele Unite ca în Europa. Un motiv posibil pentru acest lucru este bugetul lor mic de marketing. Ceea ce a făcut în schimb Certina a fost să se implice în sport, în special în cursele cu motor.

Brandul este poziționat pe segmentul de piață din gama medie. Certina oferă ceasuri de înaltă calitate la un preț accesibil. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie suficiente pentru a depăși mărci mai cunoscute și consacrate, mai ales acum, când concurența este cu adevărat strânsă.