Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi

Mihai Matei

Ceasuri Bulova – pareri, modele si preturi – Bulova, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost fondată în 1875 cu numele de Compania J. Bulova de către Joseph Bulova, un imigrant boem.

Compania J. Bulova a început cu un magazin de bijuterii pe Maiden Lane din New York și, în 1911, a început să fabrice ceasuri de masă și ceasuri de buzunar care s-au vândut suficient de bine pentru a permite companiei să ridice o fabrică în Biel, Elveția, doar în acest scop: de fabricare a componentelor ceasului și asamblarea mișcărilor mecanice. Până în 1919, după sfârșitul primului război mondial, Bulova a introdus prima sa linie completă de ceasuri de mână pentru bărbați.

Succesul a venit repede, iar J. Bulova și-a schimbat numele în Bulova Watch Company în 1923 și s-a concentrat aproape exclusiv pe ceasuri de mână. În acest timp Bulova și-a standardizat o mulțime de piese. Acest lucru a fost ceva nou în industria ceasurilor și a asigurat că o anumită piesă va fi interschimbabilă cu aceeași parte dintr-un ceas diferit. Acest lucru ar revoluționa întreținerea ceasurilor.

Bulova a continuat să câștige avânt în anii 1920 și 1930. Până în 1940, Bulova era sponsor pentru toate cele 20 de emisiuni radio de top din țară, iar în 1941, Bulova a lansat PRIMA reclamă de televiziune. Era o simplă fotografie a unui ceas pe o hartă a Statelor Unite care declara „America rulează pe ora Bulova!”

In 1952, după 8 ani de dezvoltare, Accutron a fost prezentat lumii. În timp ce alte companii, cum ar fi Hamilton , au experimentat cu ceasuri cu baterie, acele ceasuri aveau încă un dificultati in a mentine un stadard inalt in masurarea timpului. Accutron reprezintă PRIMUL ceas electronic și cea mai revoluționară inovație în cronometrare din ultimii 300 de ani! Bulova a pierdut lupta pentru ceasul de la mână astronautilor Apollo în fața lui Omega Speedmaster. Totuși, ceea ce poate nu știți este că toate mecanismele de cronometrare de pe nava spațială care i-au dus pe acei primi exploratori pe Lună erau Accutroni. NASA nu era sigură despre modul în care ar funcționa mișcările mecanice cu gravitația zero. Cu toate acestea, Bulova a construit un ceas prototip pentru astronautul Dave Scott. Ceasul respectiv a ajuns pe Lună, dar în cele din urmă nu a fost niciodată produs.

Sunt ceasurile Bulova de buna calitate?

De când Citizen a preluat compania în 2008, ceasurile Bulova sunt alimentate în principal de mecanisme cu cuart Miyota sau de mișcări automate. În cea mai mare parte, mișcările Miyota sunt extrem de durabile si de buna calitate. De asemenea, pentru anumite ceasuri, materialele și manopera par să fie de o calitate mai modesta fata de alte modele, la acelasi nivel de pret. Mai ales când vine vorba de brățări.

Ceasuri Bulova Accutron

Ceasuri Bulova PRECISIONIST

Ceasuri de mana Bulova Classic