Carl F. Bucherer Adamavi Full Calendar

Mihai Matei

Un calendar complet cu faze lunare intră în familia Adamavi aducând câteva complicații binevenite acestei colecții elegante. Nu la fel de cunoscută ca familiile Manero sau Patravi, încă din toamna anului trecut, Bucherer și-a îndreptat atenția asupra colecției Adamavi, compuse din ceasuri clasice rotunde cu profiluri subțiri și funcții simple. Cele mai recente modele Full Calendar de 39 mm vin in completarea modelului Adamavi Autodate, un model cu trei mâini și dată, lansat în toamna anului trecut, cu cadrane colorate și o brățară practică milaneză. Disponibil cu cadran negru sau argintiu, Adamavi Full Calendar combină funcțiile practice într-un pachet elegant.

Bucherer are mai multe ceasuri cu calendar în gama sa, de la modelul sofisticat Heritage Bicompax la modelul Manero Chronoperpetual, cu cronograf și calendar perpetuu. Există, de asemenea, un model Manero Moonphase care este, de fapt, un ceas cu calendar complet alimentat de calibrul automat CFB 1966, la fel ca noile ceasuri Adamavi.

Un Carl F. Bucherer Adamavi care afișează ziua săptămânii, data, luna și, în unele cazuri, fazele lunii. La fel ca majoritatea ceasurilor calendaristice complete calibrate pe cicluri de 31 de zile, ceasul va avea nevoie de cinci ajustări pe an pentru a se asigura că data corectă este afișată (la sfârșitul lunilor februarie, aprilie, iunie, septembrie și noiembrie).

Deși aspectul funcțiilor pe Manero Moonphase și Adamavi Full Calendar este aproape identic, ceasurile in sine sunt destul de diferite. Ziua săptămânii și luna sunt plasate într-o configurație convențională a două deschideri dreptunghiulare chiar sub marcatorul de la ora 12. Cu toate acestea, în loc să găzduiască data într-o fereastră tradițională, se bazează pe un dispozitiv pointer-date cu un inel central cu cifre și o mână în stil de paranteză albă sau neagră. Această soluție pentru dată este ușor de privit și si face ca acest cadran sa “respire”, find mai aerisit. Fazele lunii, situate, de asemenea, într-o deschidere tradițională situata deasupra marcajului de la ora 6, adaugă o notă eleganta cadranului sobru.

Disponibil în argintiu sau negru, cadranul afișează un finisaj elegant, satinat, vertical, cu indici subțiri de bare aplicate într-un ton cald de aur roz. Inelul de dată este melcat pentru a contrasta cu cifrele arabe pentru a se potrivi cu culoarea marcajelor de minute periferice. Carcasa lustruită, rotundă, din oțel inoxidabil, cu diametrul său de 39 mm și înălțimea de 10,10 mm, are o ramă proeminentă și o coroană mare cu trei corectoare încastrate încorporate în banda carcasei pentru a regla funcțiile. Urechile scurte pot găzdui o curea de aligator albastră sau neagră, mai clasică, cu cataramă sau o brățară din oțel inoxidabil mai practică și contemporană, cu clemă rabatabilă.

Sub carcasa din cristal Carl F. Bucherer Adamavi Full Calendar se află calibrul automat CFB 1966, un ETA 2892 cu un modul calendar Dubois-Depraz în partea de sus și o rezervă de putere de 42 de ore. O mișcare robustă și eficientă care ajută la menținerea prețului într-o gamă rezonabilă.

PREȚ

Prețul lui Carl F. Bucherer Adamavi Full Calendar variază în funcție de curea. Modelele (cadran negru sau argintiu) cu o curea din piele de aligator negru sau albastru, cu cataramă cu pin, costa 3.350 EUR, modelele cu brățări din oțel integrate costa 3.650 EUR.