Bulova Curv 96A205 –  un Bulova adevarat

Mihai Matei

Bulova Curv 96A205 – Măiestria și precizia au fost mereu pe primul loc in compania Bulova chiar de la început, când Joseph Bulova și-a deschis micul magazin în New York în urmă cu peste 140 de ani. Multe s-a schimbat de atunci. În 2007, compania a fost achiziționată de Citizen, o parte a strategiei lor de creștere prin preluarea mărcilor precum Alpina, Frederique Constant, DeMonaco și multe altele. (vezi mai multe despre istoria brandului de ceasuri Bulova )

Bulova Curv 96A205 are, cu excepția structurii îndoite evidente, câteva lucruri foarte interesante, inclusiv calibru Precisionist al companiei, care oferă o precizie de neegalat, alimentată de baterie. La început, am fost sceptic cu privire la întregul design curbat. M-am temut că ceasul ar putea părea anormal la încheietura mâinii. Dar m-am înșelat. Ceasul se așează perfect pe încheietura mâinii, permițând o purtare confortabilă, iar lizibilitatea nu este în niciun fel periclitată.

Ma surprinde utilizarea carcasei din safir a capacului expozițional pe Curv. Rețineți că acest Bulova Curv 96A205 are un mecanism cu cuarț . Prin urmare, nu vă așteptați să vedeți ceva de lux; cel puțin nimic mai mult decât solenoizi și tranzistoare. Bulova a ascuns inteligent bateria cu un logo auriu, dar cam atât.

Cu toate acestea, aspectul general al carcasei este uimitor. Titanul se potrivește fantastic cu oțelul inoxidabil gri pentru a oferi un aspect futurist și foarte sofisticat. Geamul din cristal de safir curbat ofera ceasului o rezistență suplimentară la impact.

Trebuie să spun că acest cadran arată incredibil de elegant. Acesta vine finisat în câteva nuanțe de gri și oferă adâncime și un aspect multistrat, care conferă ceasului un aspect mult mai scump. Trei subcadrane mici sunt așezate într-o schemă simetrică standard. Cel de la ora șase măsoară secundele, în timp ce celelalte două sunt responsabile de minute și ore. Mâinile și marcajele din aluminiu periat de pe 96A205 sunt din oțel inoxidabil lustruit și se încadrează foarte bine în aspectul general al ceasului. Nu există probleme cu lizibilitatea, chiar și atunci când încercați să citiți timpul în conditii mai putin optime de lumina.

Mecanismul Bulova Curv 96A205

Aruncați o privire prin geamul de pe spatele ceasului și veți găsi miscarea Precisionist . Această mișcare cronografă cu cuarț este una dintre cele mai fiabile mișcări din lume, iar colecționarii și pasionații Bulova vor fi atrași de noul său design curbat. Bulova susține că această variație a mecanismului Precisionist are o pierdere de 10 secunde. Pe an, nu pe lună. Știu, este ridicol de precis. Se datorează în principal frecvenței oscilante crescânde de 262 kilohertz. Pentru a-l pune în perspectivă, mișcarea dvs. tipică de cuarț va bifa la aproximativ 32 kilohertz, echivalând cu o precizie de 15 secunde pe lună.

Vorbind din punct de vedere tehnic, nu aș plasa niciodată Curv 96A205 în intervalul de preț pentru care este comercializat. Sigur, există designul modern, curbat, aspectul puternic și futurist și o mișcare incredibil de precisă. Dar, chiar și cu toate lucrurile luate în considerare, m-aș fi așteptat la un preț puțin mai mic pentru un ceas de genul acesta. Pentru cei care caută un cronograf inovator și funcțional, de o calitate excepțională, Bulova Curv 96A205 este o alegere solidă. Dar, chiar și cu garanția de trei ani de la Bulova, prețul mi se pare puțin cam mare. Cu toate acestea, pentru un adevărat colecționar de ceasuri Bulova, acesta este un ceas obligatoriu.

TimelessWatco te invita sa citesti si despre …

Bulova Curv 96A205