Animal Instinct – o expoziție de Elena Endrjievschi Iancovici

Mihai Matei

Tânăra artistă Elena Endrjievschi Iancovici expune pentru prima dată în Galeriile Sabion .

Deși nu a împlinit 30 de ani, despre Elena Endrjievschi Iancovici am putea titra: ”O viață dedicată studiului artelor.”

Întâi, artista a fost Liceul de Arte Plastice Ploiești, apoi a urmat Facultatea de Arte Plastice – Secția Pictură, la București. În fine, Elena a urmat și un Masterat  la aceeași Facultate.

Dar viața Elenei nu a fost numai despre învățătură livrescă. Ci și despre creație. Lucrările sale au putut fi admirate în expoziții individuale sau de grup.

În pictură, Elena este un fin psiholog al diferitelor caractere. Pasiunea pentru fotografie a condus-o în această direcție, iar lucrările sale sunt mai mult decât înfățișări: sunt trăiri, sunt caractere, sunt priviri care exprimă  stare: bucurii, frustrări, dorințe.

Expozitia al cărei vernisaj va fi găzduit de către Galeriile Sabion în data de 6 iunie, se intitulează ”Animal Instinct”.

Elena Endrjievschi Iancovici va expune lucrări de dimensiuni mari, aproximativ 70X100 cm, realizate în ulei pe pânză, datate 2012-2018, în care sunt reprezentate portrete de tinere fete cu elemente de fashion, inspirate din fotografiile pe care artista le realizează.

De asemenea, vor fi expuse și o suită de 3 tablouri cu pictură nud, precum și câteva tablouri miniaturi în care sunt înfățișate celebre clădiri din București (Ateneul Român, Opera Română etc).