Am testat: Seiko SNKK71 Seiko 5 Automatic

Mihai Matei

Seiko SNKK71 Seiko 5 Automatic – Cu o istorie care datează din 1963, ceasurile Seiko 5 au devenit renumite pentru manopera lor curată si costul foarte mic. Sincer cred că Seiko ar putea cere de două până la trei ori mai mult decât o fac pentru aceste ceasuri și o mulțime de oameni le-ar cumpăra în continuare. În schimb, ei aleg să ne incante cu această excelentă piesă pentru aproximativ 100 de euro. Ca atare, Seiko 5 se adreseaza unei game largi de cumpărători, inclusiv celor aflati in căutarea unui ceas automat entry-level, un cadou pentru cineva care iubește ceasurile sau sau chiar obiecte de colecție. De fapt, atât de mulți oameni au cumpărat Seiko 5, încât piesele de rezervă sunt ieftine și ușor de găsit.

Seiko SNKK71 pe care îl privim aici este un ceas simplu, dar elegant, care vine standard cu tot ceea ce a făcut colecția Seiko 5 atât de celebră.

Cadranul analogic folosește un aranjament foarte simplu argintiu-negru: indicatori de oră simpli în stil index, design manual fără pretenții și afișare simplă a datei. În loc de elemente de design strălucitoare, atracția acestui cadran constă în execuția impecabilă a fiecărei componente, care se potrivește cu calitatea ceasurilor mult mai scumpe. Cadranul este încastrat la câțiva milimetri de cristalul Hardlex, creând un sentiment real de adâncime.

Marcatoarele orare din argint aplicate au o cută la mijloc, cu o ușoară pantă descendentă de ambele părți pentru o notă subtilă de rafinament. De asemenea, imprimată pe clema brățării, sigla Seiko 5 este afișată sub numele de marcă, care se află sub marcajul de la ora 12. Orele și minutele sunt indicate de mâini simple, finisate din argint, cu un design în stil index. Luminanova a fost aplicata pe minutele, orele și vârfurile indicatoarelor orelor, asa ca acest ceas este extrem de funcțional în locuri întunecate sau slab iluminate.

Expoziția din spate dezvăluie mișcarea automată, cu un text negru care detaliază diverse caracteristici ale ceasului imprimate în jurul marginii cristalului. Coroana mică stă la ora 4, încastrată în cutie în tradiția Seiko 5.

Mișcarea Seiko SNKK71

Dacă scoateți lupa, este posibil să puteți citi textul minuscul din partea de jos a cadranului, care spune că SNKK71 folosește mișcarea automată Seiko 7S26 . Cu 21 de bijuterii la vibrații amortizate, această mișcare este renumită pentru fiabilitatea și acuratețea sa la un preț foarte rezonabil. La fel ca orice alt element, această mișcare folosește un design simplu axat pe fiabilitate și performanță la un cost minim. După cum puteți vedea din capacul ceasului, nu este o mișcare frumoasă, dar merită apreciataă. Odată complet alimentata, 7S26 are o rezervă de 40 de ore. Rețineți că această mișcare nu poate fi alimentată manual, deci trebuie să o purtați în fiecare zi pentru a o menține complet înfășurată.

Brățara din oțel inoxidabil utilizează un design modern, cu verigi largi care ocupă întreaga lățime. Apropo de lățime, aceasta este o bratara ușor îngustă la 18 milimetri, deci dacă intenționați să cumpărați o curea pentru a o inlocui, opțiunile dvs. vor fi limitate în comparație cu dimensiunile mai populare. O linie subtilă de argint lustruit străbate centrul legăturilor periate. O clemă rabatabilă închide totul și poartă numele Seiko 5.

Concluzii

Seiko SNKK71 este un ceas simplu, realizat impecabil, cu o mișcare automată fiabilă. Dezavantajele sunt puține și de neglijat. De asemenea, ceasul este mai mic decât unele dintre cele mai populare modele de astăzi, deci mai ales dacă aveți încheieturi mari, ați trebui să găsiți un ceas mai mare. Deși nu este cel mai strălucitor sau mai luxos ceas de pe piață, este o nouă realizare de exceptie în familia Seiko 5.

Seiko SNKK71