Alegerea verighetelor – Ghid complet pentru alegerea perfectă

Mihai Matei

Se apropie ziua cea mare, cu un număr infinit de detalii de organizat. Unul dintre acestea este alegerea verighetelor – pentru anumite persoane devine o grea încercare, deoarece aceste bijuterii reprezintă mărturiile promisiunii a doi îndrăgostiți de a-și lega destinele și crea o familie, deci au o semnificație majoră.

Astăzi, avem la dispoziție foarte multe tipuri de verighete, ceea ce poate face mai dificil întreg procesul de analizare, comprare și hotărâre asupra unui model care să fie pe placul amândurora, îndeosebi atunci când nu știm exact cum alegem verighetele, nu cunoaștem întocmai ceea ce dorim.  Trebuie să aflăm, așadar, care sunt elementele esențiale pentru alegerea verighetelor potrivite poveștii noastre de dragoste.

Vă propunem un ghid complet pentru alegerea perfectă a verighetelor, împărțit în cinci pași, ideal pentru a înțelege cum să alegem verighetele.

Pasul 1 pentru alegerea verighetelor – Hotărârea bugetului

Așa cum vă imaginați, fixarea din timp al unui buget pentru nuntă este fundamental. În ceea ce privește stabilirea bugetului pentru verighete, acesta este în primul rând strâns legat de materialul din care se dorește a fi confecționate, un aspect important ce stă la baza creșterii sau scăderii bugetului. În afara materialului, un alt aspect ce poate crea variații ale bugetului este dacă se dorește sau nu încrustarea verighetelor cu pietre prețioase, precum diamantele, una din cele mai alese și iubite pietre pentru a decora verighetele. De asemenea trebuie ținut cont și de modelul verighetei, deoarece pe piață există o gamă foarte extinsă de modele, stiluri și forme care pot influența prețul.

Pasul 2 pentru alegerea verighetelor – A nu se lăsa alegerea verighetelor până în ultimul moment

Cu siguranță în ceea ce privește organizarea nunții, ați dat prioritate unor aspecte pe care le considerați mai importante, precum alegerea locației, a meniului sau a rochiei de mireasă, dar nu uitați de verighete. Cu toate că este posibil ca alegerea lor să nu vă ia foarte mult timp, acest lucru nu ar trebui, totuși, lăsat până în ultimul moment. De pildă, în cazul în care se dorește un model particular, crearea acestora poate dura câteva săptămâni. Noi considerăm că din moment ce verighetele sunt simbolurile care vă vor însoți o viață, acestea merită toată atenția și acordarea timpului necesar așa încât să nu devină o alegere pripită.

Sfatul nostru este să începeți a cerceta piața timpuriu, așa încât să vă decidețoi asupra acelor modele de verighete pe care le doriți cu câteva luni înainte de ziua nunții.

Pasul 3 pentru alegerea verighetelor – Alegerea metalului și a măsurilor

Așa cum am precizat, în ceea ce privește alegerea verighetelor, lucrul cel mai important este materialul din care dorim a fi create verighetele. Alegerea verighetelor din aur galben este pe departe cea mai întâlnită cerință, însă și modele de verighete din aur alb și aur rose au căpătat o cerere din ce în ce mai mare. Odată cu aurul, indiferent de culoarea sa, karatajul acestuia, respectiv 14kt sau 18 kt, este un element important de decis. Este util de știut faptul că diferența de karataj are avantaje și dezavantaje. Cu cât karatajul este mai mic cu atât rezistența aurului la zgârieturi și deformare este mai mare, iar prețul este mai scăzut.

Pentru cei care nu apreciază aurul, se pot găsi și modele de verighete din platină, argint sau titan. Rezistența diferă de la metal la metal, din cele trei prezentate, cel mai rezistent este platina, care de asemenea este și cel mai greu.

Un alt factor care trebuie luat în considerare la alegerea verighetelor este identificarea măsurii perfecte –  nici prea largă dar nici prea strâmtă trebuie să fie verigheta pe deget. De luat în considerare atunci când alegem mărimea verighetelor este jocul acestora pe deget, dacă se pot roti ușor în jurul degetului. În cazul în care se intenționează a se face o comandă prin telefon sau pe sabiono , v-am sfătui, în prealabil să vă faceți timp și să luați contactul cu un bijutier profesionist pentru a stabili cu acesta care este măsura voastră potrivită. Însă, de obicei, mărimea verighetelor se poate modifica și pe parcurs, în cazul în care mărimea aleasă nu mai este comodă purtării.

Pasul 4 pentru alegerea verighetelor- Alegerea stilului și modelului

Stilul vostru trebuie să se reflecte în modelul de verighetă ales, deoarece acestea trebuie să vorbească despre voi, atât individual cât și ca pereche. De aceea este esențial ca modelul ales să placă amândurora. Avem la dispoziție o gamă largă de modele de verighete, de la modelele simple, clasice, până la verighete în combinații de culori între aur alb, aur galben și roze, modele de verighete cu motive etnice, tradiționale, spirituale, modele de verighete cu motive geometrice, sau verighete cu modele de finisaje sau modele decorate cu rodiu, verighete cu diamante și multe altele. Astăzi, maeștri bijutieri pot crea modele de verighete după dorința și imaginația voastră. De asemenea, astăzi ”tradiția nu mai impune” ca cele două tipuri de verighete să fie la fel pentru ambii soți. Fiecare poate să își aleagă partea sa de ”originalitate” a verighetei, ca de exemplu, unele cupluri aleg ca și diferențiere a verighetelor un briliant pentru verigheta ei. Astăzi exprimarea este liberă și la îndemâna tuturor când vine vorba de alegerea verighetelor, mai mult decât atât este încurajată de către maeștrii bijutieri dornici de noi și noi provocări.

Pasul 5 pentru alegerea verighetelor- Alegerea gravurii

Verighetele dau posibilitatea ”ascunderii” unor mesaje personale ale celor doi. Cele mai multe cupluri aleg să graveze în interiorul verighetelor data nunții sau ziua în care s-au cunoscut, de asemenea și gravarea numelui partenerului este o alegere foarte populară în interiorul modelelor de verighetă. Mai mult decât atât, deoarece domnii, în general, preferă verighetele simple, există și modele de verighete cu gravarea modelului de pe verigheta ei, pe interior, precum aceste modele: https://sabiono/produs/verighete-aur-14-kt-model-trei-trandafiri-cod-5-3/