Ai visat vreodată inele de aur? Află semnificația acestora în vise!

Mihai Matei

Visele – un tărâm al tuturor posibilităților, un tărâm magic, unde noi, cu inimă deschisă și pace călătorim pe timpul nopții. În trecut, viselor le era acordată o importanță mult mai mare, fiind considerate ghizi pentru calea cea dreaptă sau menire . Cu toții am avut parte de cel puțin un vis, pe care l-am simțit ca fiind real și căruia am fi dorit să îi cunoaștem semnificația, astfel că în acest articol vom încerca interpretarea viselor cu inel de aur.

Dacă ai visat inele de aur, află că acestea sunt simboluri al unui status social, în primul rând, fiind ornamente prețioase purtate încă din cele mai vechi timpuri. Inelul de aur a fost și este purtat atât de către bărbați cât și de femei, simpla sa prezență învârtindu-se în jurul unor semnificate precum cel al puterii, valorii, sentimentelor sau al statusului.

Un inel în vis simbolizează un pact, o alianță sau uniune, o legătură oficializată, prezentată lumii. De cele mai multe ori, inelul de aur sau inelul de logodnă în vis reprezintă o uniune de iubire, deoarece datorită formei sale circulare, inelul devine simbol al perfecțiunii, al eternității.

Interpretare vise inele de aur

În primul rând, un inel în vis poate avea semnificații foarte strâns legate de viața reală a celui care îl visează, între planul real, al evenimentelor de pe timpul zilei, și cel oniric existând o relație de cauzalitate . Astfel, interpretarea inelului din vis este strâns legată de trăirile celui care l-a visat, însă vom încerca să prezentăm câteva indicii generale pentru interpretarea acestor vise.

Interpretare vise inel de aur cu perlă sau piatră prețioasă

Un inel de logodnă tip solitaire semnifică iubire și devotament etern. Dacă ai visat un inel de logodnă din categoriile celor din metale prețioase, așadar inele de aur alb , aur galben, aur alb, aur roz, argint etc., acest lucru îmbogățește semnificația visului. Spre exemplu, aurul este simbolul divinului, al luminii și prosperității, iar argintul este cunoscut drept un simbol de protecție extraordinar.

În cazul în care visăm un inel de logodnă cu perlă, această piatră subliniază și mai mult ideea de uniune matrimonială. Desigur, și un inel de logodnă în vis cu o piatră prețioasă precum diamant, safir, smarald, rubin îmbogățește semnificația visului, fiind necesară o aprofundare asupra ceea ce semnifică fiecare piatră în parte sau interpretarea se poate face din punct de vedere a culorii pietrei visate.

Inelul cu piatră de diamant semnifică perfecțiunea și întruchipează apogeul maturității. Diamantul este asociat cu imortalitatea, veșnicia, este simbolul pietrei filozofale. Mai este considerată și piatra împăcării, deoarece aceasta menține legătura dintre doi soți. Totodată, este simbol al inocenței, înțelepciunii și credinței.

Inelul cu piatră de rubin semnifică pasiune, dragoste și este emblema fericirii.

Inelul cu piatră de safir semnifică bogăție, curaj, bucurie și vitalitate. Totodată, reprezintă inima celor a căror viață este făcută strălucitoare de virtute.

Inelul cu piatră de smarald semnifică regenerare, reînnoire și fertilitate, fiind de altfel și un element de protecție față de tenebre.

I nterpretare vise inele de aur rupte, urâte sau false

Dacă în vis, partenerul îți dăruiește un inel de logodnă pe care nu îl apreciezi deoarece este rupt, urât sau cu pietre false, acestea nu sunt semne tocmai bune, putând fi interpretat ca o nepăsare pe care tu o simți din partea partenerului, respectiv, impresia că acesta nu se implică suficient în relație.

Interpretare vis după forma inelului

Se întâmplă să visăm o formă a inelului particulară, precum un inel cu formă triunghiulară sau pătrată, în formă de inimă, inscripționat cu numere sau gravat cu nume sau mesaje. Toate aceste detalii sunt intrigante și misterioase, deoarece în general sunt inele așa-zis „magice”, ale căror mistere urmează, de regulă, să fie deslușit curând, în câteva zile după ce au fost visate.

Interpretare vise în care găsim sau primim un inel de aur

Dacă în vis găsim sau primim inele de aur, acest lucru indică faptul că, în interiorul nostru ne simțim apreciați, prosperi și satisfăcuți la nivel emoțional. De asemenea, indică și valori interioare ale celui care primește sau găsește inelul în vis, precum: loialitate, seriozitate, coerență și responsabilitate.

Atunci când visăm că primim un inel de logodnă sau o verighetă, semnifică dorința noastră de a ne uni cu o persoană într-un raport stabil și de durată. Dacă persoana care ne dăruiește inelul de logodnă sau verigheta este persoana iubită, poate fi un semn că acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să îl facem. Foarte important este ceea ce am simțit în acel moment, în vis, sentimentul avut fiind un indicator foarte important pentru a înțelege la ce nivel este relația și care este poziția noastră.

Interpretarea visului în care primim un inel de logodnă de la o fostă iubire, nu presupune neapărat că încă mai există sentimente pentru aceasta, ci poate indica faptul că relația pe care o ai în acest moment se consolidează.

Se mai întâmplă să visăm că primim un inel de la o persoană necunoscută, semnificația acestui vis fiind aceea de pace interioară și împlinire.

Interpretare vise în care inelul ni se rupe, îl pierdem sau ne este furat

Un vis în care inelul pe care îl primim, găsim, sau avem pe deget este rupt, poate semnifica lipsa noastră de loialitate, trăirea unor deziluzii, suferințe sau despărțiri.

Un inel al cărui piatră o pierdem semnifică pierderea de energie.

Un inel ruginit, murdar sau distrus în vis, poate indica probleme în cuplu sau mariaj. Dacă inele de aur ne sunt furate, acest lucru indică pierdere de putere.