5 Carti despre ceasuri – pentru pasionatii de ceasuri

Mihai Matei

Carti despre ceasuri – pentru adevaratii pasionati de ceasuri – Indiferent dacă sunteți un începător în lumea ceasurilor sau un pasionat adevarat, căutarea de cunoștințe horologice este nesfârșită. În epoca internetului, există numeroase resurse online pentru a vă potoli setea de învățare. Dar mai exista ceva, si anume cartile despre ceasuri de mana. Există o anumită putere în atingerea și simțirea unei cărți care pur și simplu nu poate fi reprodusă într-o postare pe blog. În ultimele decenii, au apărut câteva publicații fenomenale despre ceasuri . Aici, am adunat cărți grozave care ar trebui să fie în biblioteca fiecărui iubitor de ceasuri.

A Man and His Watch

Înainte de internet aveam cărți. Am învățat din cărți, ne-am relaxat cu cărțile și ne-am bazat pe cărți pentru a arhiva gândurile și cunoștințele. Acum învățăm prin Google și ne relaxăm, analizând calendarele noastre, iar majoritatea oamenilor au un blog. Dar arta cărților este încă foarte vie pentru colecționarii pasionați – arta, mașinile și ceasurile fiind exemple de primă importanță. Au existat o serie de cărți uimitoare de ceasuri publicate de-a lungul anilor, care devin ele însele colecționare și, în calitate de iubitori de ceasuri, iubim absorb fotografiile și informațiile.

O astfel de carte ne-a atras atenția că trebuie doar să punem mâna și ne-a plăcut. A Man and His Watch de Matt Hranek este o colecție de ceasuri de mana și poveștile din spatele lor. Există câteva piese epice în carte și câteva povești fantastice. Poate cea mai buna Carti despre ceasuri de mana.

Watch: A Twentieth Century Style History

Descoperiți evoluția stilistică a ceasului în secolul al XX-lea. Această carte, scrisă de Alex Barter, duce cititorul prin secolul al XX-lea pentru a arăta cum a evoluat ceasul, în toate formele sale. Acesta prezintă creșterea timpurie a ceasului de mână, arată cum evenimentele cataclismice de la Wall Street Crash au dus în mod neașteptat la o epocă de aur a producției de ceasuri și demonstrează modul în care ceasul electronic, care aproape a distrus industria tradițională, a dus la o renaștere mecanică a ceasului. Fiecare deceniu se deschide cu o introducere în stilul și design-urile epocii, apoi urmează câteva subsecțiuni detaliate dedicate dezvoltării genurilor specifice în fiecare perioadă. Sute de fotografii color includ primele pagini complete care dezvăluie detalii complexe de formă, textură și design.

The Wristwatch Handbook

The Wristwatch Handbook este un studiu aprofundat al mișcărilor mecanice care vizează colecționarii care doresc să devină cunoscători informați. După cum scrie John Reardon, șeful internațional al ceasurilor de la Christie’s , în transmiterea sa: „Dacă dețineți mai mult de un ceas sau doriți să dețineți mai mult de un ceas, aveți spiritul unui colecționar și aveți nevoie de această carte ca resursă”. Lumea cronometrării mecanice este fascinantă, complexă și, uneori, chiar un pic anevoioasa. Din fericire tocmai a fost publicată o nouă carte, The Wristwatch Handbook, care – așa cum sugerează sub-titlul – își propune să ofere un ghid cuprinzător (ilustrat generos de 350 de pagini) pentru ceasurile de mână mecanice. O referință utilă pentru noul colecționar sau pentru oricine este interesat să afle mai multe despre ceasuri.

Această carte frumoasă este împărțită în două secțiuni. Primul se numește „Mecanica de bază a ceasului și mișcarea ceasului”. Această introducere educațională oferă o înțelegere a modului în care funcționează ceasurile mecanice, explorând în detaliu diferitele părți / funcții de bază ale unei mișcări (putere, transmisie, distribuție și reglare). Această secțiune evidențiază, de asemenea, concepte critice legate de aceste funcții de bază ale unui ceas mecanic și explică modul în care au fost optimizate (de exemplu, rezervă de putere lungă, mecanism de forță constantă, evacuări, frecvență înaltă etc.).

A doua secțiune urmărește să ofere o imagine de ansamblu cuprinzătoare a complicațiilor clasificate în diferite capitole după cum urmează:

Înregistrarea unor perioade de timp Scufundări și complicații nautice Indicatori de putere și performanță Complicații pentru explorator Complicații suplimentare de fus orar Complicații calendar Complicații astronomice Indicație de noutate Ceasuri super-complicate

Rolex: History, Icons and Record-Breaking Models, Hardcover

Numele Rolex este recunoscut în întreaga lume ca o icoană a frumuseții, calității, acurateței, stilului și gustului. Niciun alt producător de ceasuri fine nu a atins acest vârf al respectului public și al aprecierii. Ceasurile de mână produse de Rolex în ultimii 90 de ani sunt sărbătorite în acest clasic almanah generos ilustrat, acum într-o a treia ediție extinsă. Dowling și Hess, ambele autorități recunoscute de Rolex, au surprins frumusețea ceasurilor în fotografia lor și prezintă cea mai aprofundată și extinsă istorie scrisă a companiei. Informațiile pentru colecționari și valorile de piață recent revizuite ale ceasurilor fac din acesta un volum cu adevărat util, unul care va fi prețuit de iubitorii de ceasuri din întreaga lume. Votata in anul 2019 “TOP3 Carti despre ceasuri”

Rare Watches: Explore the World’s Most Exquisite Timepieces, Hardcover

Cuvinte înainte de Jean-Claude Biver (CEO al Tag Heuer) și Aurel Bacs (adjudecători Christie’s și Phillips). Această carte uluitoare explorează peste 50 dintre cele mai rare ceasuri din lume, incluzând exemple unice din care există un singur model. De la ceasuri care au stabilit noi recorduri la casele de licitații, până la fapte de tehnologie modernă și inginerie, prin modele iconice purtate de figuri precum Elvis Presley și James Bond, această carte se adresează atât profesioniștilor, colecționarilor, cât și amatorilor. publicat în colaborare cu case de licitații de înaltă calitate și producători de ceasuri, afișând unele dintre cele mai rare, mai scumpe și căutate ceasuri din lume într-un detaliu incredibil.