10 produse refurbished si resigilate la preturi excelente, ACUM in magazine

Mihai Matei

„Avantajul major al unui produs refurbished este pretul de achizitie, echipament fiind un produs recertificat si reintrodus in piata la un pret mai mic cu minim 30% dar care poate merge chiar pana la 80% din pretul initial, in vreme ce un produs resigilat este foarte aproape de un produs nou. Acest avantaj al pretului ofera un beneficiu major pentru micii distribuitori care isi pot permite sa lucreze cu marje mult mai bune, de 20 - 30% pentru calculatoare, laptopuri, servere, fata de marje de 3-5% in cazul produselor noi. Conceptul refurbished pentru revanzare este generator de business. Pe o piata sufocata de marii jucatori, firmele mici s-au speriat si nu mai tin produse pe stoc, service-urile aduc produse in special la comanda, micul magazin IT aproape ca a disparut din cauza fortei marilor jucatori din piata, rulajului mai mic si marjei de profit insignifiante”, a declarat pentru wall-streeo – Dan Iliescu (foto mai jos in stanga, alaturi de Lucian Muresan), CEO-ul CITGrup, companie cu sediul in Timisoara.

evoMago are multiple produse refurbished. In evidenta a iesit un desktop Dell Precision T5500 Tower redus cu 31%, dar si un server Dell PowerEdge R710 2U redus cu peste 50%.

Tot evoMago are multiple laptop-uri refurbished la vanzare, printre care si un Fujitsu cu 8GB RAM si SSD de 120 GB , mai ieftin cu 545 de lei.

Produsele resigilate au in general reduceri mai mici decat cele refurbished, insa ai de ales dintr-o gama mult mai variata.

Astfel, telefonul de ultima generatie Samsung Galaxy S10+ este redus cu 300 de lei iar iPhone XS Gold este redus cu 17% .

Dupa cum spuneam, la resigilate gama de produse este mult mai mare – un cadou pentru cei dinamici si iubitori de adrenalina ar putea fi un scooter Electric FreeWeel , redus cu 31%.

Pentru fanii Apple, eMAG are o reducere de peste 1.000 de lei la un MacBook Pro de ultima generatie.

Masinile de spalat resigilate sunt, de asemenea, la mare cautare – modelul slim Beko la 1000 rpm clasa A are o reducere de 36%.

Telefonul mobil Huawei Mate 10 Pro dual sim la 128 Gb RAM este redus cu 20%, in timp ce Smartwatch-ul Garmin Fenix 5 are o reducere de 25%.