10 marci de ceasuri fashion care chiar fac ceasuri interesante

Mihai Matei

Ceasurile fashion au fost tendința ultimelor două decenii, când mai multe companii de îmbrăcăminte au decis să accepte provocarea de a intra pe această piață viguroasă. Acestea nu concurează cu marile nume ale industriei, precum Seiko, Tissot și Citizen, în ceea ce privește recunoașterea mărcii și realizările horologice.

Departe de asta. Cu toate acestea, ceea la ce se pricep și ies cu adevărat în evidență din mulțime este aspectul lor la modă. Având în vedere că numărul de mărci demne de luat în seamă cu un aspect atrăgător este foarte mare, veți găsi doar aceste companii care, pe lângă aspectul lor la modă, oferă și o calitate decentă.

Merită să cumpărați ceasuri fashion?

Dar, mai întâi, întrebarea care persistă adesea în minte – merită ceasurile de modă banii? Având în vedere că accentul principal al acestora este pus pe aspect, mai degrabă decât pe longevitate și inovații horologice, este o întrebare corectă de pus. Din perspectiva unui purtător de ceasuri experimentat, ceasurile fashion sunt o risipă de bani și nu se vor corela cu banii cheltuiți. Pentru aceeași sumă de bani, puteți obține o piesă Seiko sau Orient care vă multumi mai mult decât un ceas de modă.

Pe de altă parte, unui milenial sau unui om obișnuit nu i-ar putea păsa mai puțin de sofisticarea mișcării ceasului sau de glosarul de istorie cu care vine. Ceea ce contează cu adevărat pentru ei este aspectul ceasului și modul în care se potrivește cu personalitatea și ținuta celui care îl poartă. Dacă acesta folosește și un nume celebru de marcă de modă, cu atât mai bine. Prin urmare, un ceas fashion merită cumpărat de oricine consideră că este satisfăcător să își răsfețe încheietura mâinii.

1. Fossil

Când vine vorba de ceasuri fashion, prima marcă asociată cu acest termen este aproape fără echivoc Fossil. Conglomeratul american produce ceasuri atrăgătoare de mai bine de 30 de ani și, în acest timp, a devenit cel mai mare producător de ceasuri de modă. De fapt, Fossil Group se numără printre cei mai bine vânduți producători de ceasuri după cota de piață în 2020. Portofoliul grupului include mai multe sub-branduri notabile, cum ar fi Michele Watch, Skagen Denmark, Relic și Misfit. De asemenea, asigură proiectarea, producția și distribuția sub licență pentru Emporio Armani, Burberry, Michael Kors și multe altele.

Ceasurile Fossil ies în evidență printr-un design foarte modern, înclinat spre un stil casual de zi cu zi. Marea majoritate a ceasurilor sunt acționate cu cuarț și dispun de funcții de cronograf și de curele din piele de înaltă calitate. Pe lângă ceasurile cu cuarț mai simple, Fossil are o selecție destul de extinsă pentru ceasuri de mână automate mai sofisticate și accesibile. Marca are chiar și câteva ceasuri cu cadran scheletizat care atrag atenția în gama sa.

Probabil că cea mai bună parte cu ceasurile Fossil este prețul lor foarte accesibil, având în vedere nivelurile de calitate cu care vin. Prin urmare, marca este un concurent decent pentru producătorii mai apreciați din industrie.

2. Michael Kors

Deși Michael Kors este cel mai bine cunoscut pentru gențile și hainele sale de lux, selecția de ceasuri fashion de mână pe care o oferă este surprinzător de bună. Din sutele de modele diferite, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, caracteristicile de bază ale ceasurilor cuprind accente aurii și de aur roz, în combinație cu cadrane de cronograf sau cu fețe analogice îngrijite.

La fel ca în cazul majorității mărcilor de ceasuri de modă, ceasurile Michael Kors funcționează în principal cu mișcări cu cuarț. Cu toate acestea, veți găsi, de asemenea, unele mecanisme cu alimentare automată, împreună cu cadrane expuse care atrag atenția.

La fel ca și producătorul său licențiat Fossil, Michael Kors are o colecție de ceasuri inteligente alimentate de Wear OS, oferind oportunitățile pentru purtătorii pasionați de modă de a-și răsfăța încheieturile cu un ceas inteligent cu eticheta Michael Kors.

3. Armani

Un alt brand scump de modă de lux care a intrat si pe piata ceasurilor de mână este Armani. Cu toate acestea, ceasurile au prețuri mult mai modeste decât hainele, variind între 300 și 1000 de lei.

Veți observa că Armani vinde ceasuri fashion sub două nume de marcă – Emporio Armani și Armani Exchange (AX) . Emporio se adresează tinerilor adulți cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, în timp ce AX se adresează adolescenților și admiratorilor modei de stradă. Cu toate acestea, în linii mari, ambele sunt la fel.

Ceasurile Armani sunt printre cele mai bărbătești din categoria ceasurilor de modă. Acestea vin de obicei cu un aspect complet negru și argintiu care sunt combinate cu cadrane întunecate. În comparație cu alte mărci similare, cum ar fi Fossil , ceasurile Armani folosesc în mare măsură benzi din oțel inoxidabil, fiind disponibile mai puține opțiuni din piele.

4. Guess

Ceasurile Guess sunt ceva mai ieftine decât modelele Armani și Michael Kors , dar oferă o estetică la fel de atrăgătoare.

Ca atare, veți găsi mai multe modele care se aseamănă foarte mult cu ceasurile ambelor mărci menționate mai sus, există carcase în tonuri de aur roz dar și ceasuri masculine cu tonuri argintii și cu fața închisă.

Ceasurile de mână funcționează numai cu mișcări japoneze cu cuarț mai ieftine care, în ciuda calității lor inferioare, sunt totuși precise cu o +/-15 secunde pe lună. În cazul în care se întâmplă ceva cu piesa dumneavoastră Guess, veți avea o perioadă de garanție de 2 ani care vă va ajuta.

Ceasurile Guess sunt fabricate de Sequel AG, care este deținută de Timex Group. Deoarece Timex este bine cunoscut pentru că produce ceasuri de calitate la prețuri foarte atractive, vă puteți aștepta la niște niveluri de calitate sporite prin această legătură. Cu toate acestea, nu vă stabiliți așteptări prea mari – la urma urmei, Guess este încă o marcă orientată spre modă, mai degrabă decât un producător de ceasuri recunoscut.

5. Diesel

Diesel este o marcă de ceasuri fashion care nu seamănă cu altele – se distinge prin ceasuri supradimensionate și exagerate, care vor atrage mereu atenția. Compania de îmbrăcăminte de origine italiană a devenit, prin urmare, principala sursă pentru cei care doresc să își decoreze încheieturile mâinilor cu ceasuri cu cadran mare.

Ceasurile Diesel au dimensiuni tipice ale carcasei de aproximativ 50 mm. În comparație cu un ceas clasic cu diametrul său de 40 mm, piesa Diesel este un monstru. Cu toate acestea, cadranele enorme nu au fost lăsate goale atunci când modelele unice implică mai multe contoare de timp, subcadrane de cronometru și elemente metalice mari.

Ceasurile Diesel supradimensionate au prețuri cuprinse între 400 și 1200 de lei. Pentru acești bani, veți primi suficientă calitate pentru un ceas pe care sa il purtati ani de zile. Dar, cel mai important, atenția sporită din partea prietenilor și a colegilor de muncă este motivul pentru care bărbații se îndreaptă către aceste ceasuri.

Pe lângă ceasurile de mână cu cronograf unic, Diesel oferă și o selecție de ceasuri inteligente Wear OS care numără ritmul cardiac, includ GPS și sunt compatibile cu Android și iOS.

6. Tommy Hilfiger

Colecția de ceasuri Tommy Hilfiger a fost lansată pentru prima dată în 2001 de către celebrul Movado Group, care a primit licența de a produce și distribui ceasurile. Acestea reprezintă “stilul de viață american casual și estetica de design rapida și totuși sofisticata”.

Ca atare, veți găsi diverse ceasuri de mână în stil casual, potrivite pentru purtarea de zi cu zi, fie că este vorba de un interviu sau de o ieșire în club. Ceasurile Hilfiger dispun de o funcție de cronometru cu subcadrane distinctive și o lunetă fixă. De asemenea, au dimensiuni potrivite pentru majoritatea încheieturilor, cu diametrul carcasei de 42-44 mm.

În ceea ce privește calitatea, Hilfiger folosește mișcări japoneze cu cuarț care păstrează un timp precis și care dezamăgesc rareori. Curelele sunt din piele naturală, oțel inoxidabil sau silicon rezistent la apă, în timp ce sticla este realizată din cristal mineral.

În comparație cu multe alte mărci de modă, Tommy Hilfiger își vinde ceasurile la prețuri foarte accesibile, în condițiile în care majoritatea modelelor se mențin în jurul valorii de 500 de lei.

7. Hugo Boss

O altă marcă de ceasuri fashion care a încheiat un acord cu Movado Group pentru fabricarea de articole de mână este Hugo Boss.

Compania germană are două linii distincte de ceasuri de mână – HUGO by Hugo Boss și BOSS . Principala diferență între cele două este că prima vine într-un stil sportiv și masculin, în timp ce cea de-a doua are un aspect smart casual pentru a fi purtată cu costume și cămăși.

Gama de culori și modele de cadrane ale ambelor linii este vastă. Toate ceasurile sunt prevăzute cu o mișcare cu cuarț, cristal mineral și o carcasă durabilă din oțel inoxidabil.

Pe lângă materialele decente, Hugo Boss oferă o selecție minunată de curele pentru ceasuri. Astfel, veți găsi curele din piele de diferite culori, versiuni din piele cusută, curele netede din silicon și brățări din oțel inoxidabil cu ochiuri, placate cu ioni și cu verigi.

8. Daniel Wellington

Daniel Wellington este o marcă suedeză de ceasuri fashion care a fost înființată în 2011. Așa cum se cuvine pentru un ceasornicar autentic scandinav, ceasurile au un design minimalist, fără subdiviziuni pentru cronometru sau ferestre pentru dată. Ele nu au nici măcar acele secundei.

Așadar, care este forța motrice din spatele succesului ceasurilor de modă Daniel Wellington? Este simplitatea supremă combinată cu rafinamentul și designul direct. Fețele subtile se află pe carcase ultra-subțiri din oțel inoxidabil, iar curelele sunt în mare parte din piele italiană sau americană de calitate. Astfel, acestea sunt potrivite pentru profesioniștii care poartă cămăși și costume la locul de muncă.

9. Invicta

În timp ce unii ar putea să nu fie de acord cu adăugarea Invicta printre mărcile de ceasuri fashion, în principal datorită unor minunate ceasuri de mână pentru scufundări pe care le are, este imposibil să nu o faci dacă oferă o multitudine de ceasuri cu tonuri aurii exagerate și cadrane bogate în elemente.

Fosta marcă elvețiană Invicta are o selecție vastă de ceasuri cu design variat care costă o fracțiune din prețul pe care îl au de obicei concurentii lor cu stil similar. Și, deși calitatea poate că nu este mereu cea la care te astepti, piesele Invicta sunt totuși piese demne de luat în seamă.

În timp ce cea mai populară colecție este linia Pro Diver, cu câteva ceasuri cu un raport calitate-preț real, cele mai orientate spre modă sunt ceasurile de mână de dimensiuni mari, cu tonuri aurii și rose-gold. Ceasurile sunt pline de subdiviziuni și elemente de design divers colorate care nu vor lăsa pe nimeni rece.

Cele mai multe dintre ceasurile Invicta costă mai puțin de 500 de lei, ceea ce este foarte puțin având în vedere aspectul extravagant. Chiar și unele dintre ceasurile automate costă în jur de 600 de lei.

Concluzie

Scopul principal al acestori ceasuri fashion nu este de a impresiona cu calibre de nivel înalt sau cu inovații horologice impresionante. Aspectul vizual și stilul sunt cele care le fac atât de căutate. Dacă o persoană dorește să poarte un ceas strălucitor din aur roz cu mai multe subcadrane sau un simplu ceas cu quartz cu Michael Kors sau Daniel Wellington ștampilate pe el, de ce nu?! În cele din urmă, nu contează dacă este un Tissot sau una dintre mărcile de ceasuri de modă pe care le-am abordat în această postare, atâta timp cât purtătorul simte că ceasul îl reprezintă cel mai bine.