Seiko lanseaza Astron SSH093 140th Anniversary Limited Edition

Mihai Matei

Numele „Astron” este o afacere importantă la Seiko și vine cu o mare greutate istorică – este numele primului ceas cu cuarț fabricat vreodată de Seiko, în 1969, care a fost, desigur, și primul ceas cu cuarț realizat vreodată de cineva. Prin urmare, numele înseamnă ceva: inovație tehnică, în special în lumea ceasurile cu cuarț.

Una dintre edițiile mele foarte preferate Seiko poartă numele Astron – 50th Anniversary Astron, care este chiar o copie a originalului, dar actualizat cu o mișcare alimentată cu energie solară și o serie de alte îmbunătățiri tehnice. Spre deosebire de ceasurile mecanice GMT, ceasurile Astron se pot sincroniza cu toate cele 39 de fusuri orare mondiale. Acestea permit proprietarului să schimbe instantaneu ora dintre afișajul principal al orei și al doilea fus orar afișat pe cadranul secundar la ora 6:00.

Primele ceasuri GPS Astron Solar au fost minuni tehnice, dar au fost, de asemenea, destul de mari, iar Seiko a lucrat continuu pentru a rafina liniile carcasei, pentru a reduce dimensiunea mecanismului și pentru a-l face ceva mai ușor de purtat. Cea mai recentă mișcare pentru ceasurile Astron Solar GPS este calibrul 5X53, iar pentru cea de-a 140-a aniversare a Seiko, a fost introdusă o nouă versiune a GPS-ului Astron Solar.

Seiko Astron SSH093 140th Anniversary Limited Edition

Modelul este SSH093 și este realizat din oțel inoxidabil, cu o brățară din oțel inoxidabil, într-o carcasă relativ subțire și mică (pentru ceasurile Astron GPS) – 42,9 mm x 12,2 mm. De când au fost introduse ceasurile GPS Astron Solar, mișcările par să fi devenit mult mai eficiente. Seiko spune că timpul maxim pentru ca semnalul unui ceas sa ajung la un satelit și actualizarea timpului, este de 3 minute.

Ideea de a avea la încheietura mâinii, ceva ușor de purtat și de utilizat, care vă conectează la o rețea mondială de sateliți care au semnalul corectat pentru efectele gravitaționale relativiste, este un lucru remarcabil. Acestea nu sunt ceasurile care au facut sin Seiko sau Grand Seiko branduri remarcabile si iubite de toti pasionatii de ceasuri, dar sunt unele dintre cele mai interesante piese de tehnologie cronometrică de la invenția tourbillonului.