Seiko 5 SNK355 – un ceas automatic aproape perfect

Mihai Matei

Seiko 5 SNK355 – Ceasurile Seiko sunt iubite și apreciate în întreaga lume datorită valorii excepționale pe care o oferă. Una dintre cele mai populare colecții ale mărcii este gama Seiko 5 . Această colecție este formată din ceasuri sportive și durabile, care sunt echipate cu mișcări automate și care se vand la un preț accesibil. Acesta este ceea ce face colecția Seiko 5 atât de populară.

De fapt, am merge chiar atât de departe încât să spunem că ceasurile din colecția Seiko 5 includ unele dintre cele mai bune ceasuri mecanice la prețuri accesibile. Pur și simplu sunt puțini concurenți pe piață care pot concura cu Seiko 5 în ceea ce privește prețul, fiabilitatea și calitatea construcției. Unul dintre ceasuri este Seiko 5 SNK355.

Despre Seiko 5 SNK355

Seiko 5 SNK355 este un ceas mic, curat și rafinat. Prezintă o notă de sportivitate, dar parca mai mult una elegantă. Cu cadranul său argintiu, este un ceas foarte discret, care nu iese în evidență prea mult, dar în același timp, este suficient de sportiv pentru a putea fi folosit ca ceas de zi cu zi. Și sincer, pentru asta este făcut acest ceas. Acesta este un tip de ceas de mana care este creat pentru a nu vă dezamăgi niciodată. Este un partener de încredere pentru încheietura mâinii, care va continua să functioneze ani de zile. În același timp, aspectul său discret, dar rafinat, îl face extrem de versatil.

Carcasa

Ceea ce poate iese în evidență cel mai mult la acest ceas este dimensiunea carcasei. Carcasa din oțel inoxidabil este prezentată cu un diametru de numai 37 mm. Seiko 5 SNK355 este în esență un ceas sportiv de zi cu zi, dar cu o dimensiune mică și îngrijită. Avantajul acestui lucru este, desigur, că atrage un public numeros – nu doar cei cu încheieturi mari. În plus, devine și mai versatil. Nu prea mare pentru ocazii formale, dar, în același timp, perfect si pentru o zi de munca.

Carcasa are o lățime de 18 mm, o latură de 40 mm și o grosime de 11 mm. Ceasul este foarte elegant și subțire la încheietura mâinii și va aluneca sub o manșetă fără probleme. Pentru prețul său, carcasa este de fapt surprinzător de bine finisată. Această combinație de elemente periate și lustruite sporește impresia de calitate a ceasului și îi conferă un echilibru excelent între eleganță și sportivitate, ceea ce ajută la aspectul versatil al acestui ceas. Finisajul său îl face să pară mult mai scump decât este de fapt. Bravo, Seiko.

Acest ceas oferă o rezistență la apă de 30 de metri. Adica…aproape deloc. O rezistență la apă de 30 de metri nu înseamnă că puteți inota cu ceasul la 30 de metri sub suprafața apei. Acest lucru cel mult ca va puteti spala pe maini cu el, si ca va rezista la cativa stropi de ploaie. Acestea fiind spuse, în mod ideal, acest ceas ar trebui să fie ținut complet departe de apă.

Este acesta un dezavantaj? Nu chiar. Seiko 5 SNK355 este un ceas elegant realizat pentru uzura de zi cu zi, nu pentru înot. Da, ar fi fost frumos să puteți merge la înot cu el, dar nu la acest preț. În plus, Seiko are o mulțime de ceasuri de scufundare robuste și durabile, care sunt făcute tocmai pentru asta.

În mod obișnuit Seiko 5, coroana este poziționată la ora 4 pe partea laterală a carcasei. Carcasa nu are apărătoare pentru coroană, dar este ușor încastrată în carcasă, care, prin urmare, funcționează ca apărătoare. Coroana este mică și poate fi ușor dificil de prins și operat. Este un push-pull și nu un șurub (de aici si rezistența scăzută la apă). Avantajul poziționării coroanei este că nu jeneaza încheietura mâinii, ceea ce îmbunătățește destul de mult confortul.

Cadranul lui Seiko 5 SNK355

La prima vedere, poate apărea ca orice alt cadran argintiu cu efect de rază de soare. Dar, la o inspecție mai atentă, veți descoperi că nu este.

În primul rând, cadranul are un efect frumos de rază de soare, care reflectă lumina și sclipeste mult. Privind cu atenție, veți vedea că acesta are logo-ul Seiko 5 mic și discret gravat pe cadran. Ceasul are indicatoare orare dreptunghiulare care au fost lustruite. iar substanta Lumibrite ajută la lizibilitate chiar și în condiții de lumină slabă.

În poziția de la ora 3, avem fereastra de zi și de dată, care are un cadru metalic în jurul său. Acest lucru vine ca standard pentru ceasurile Seiko 5. La urma urmei, majoritatea oamenilor vor purta acest ceas zi cu zi și. Mâinile sunt simple, realizate din metal lustruit și beneficiaza de tratament Lumibrite pe ele. Mâinile orelor și minutelor sunt teșite, ceea ce le face să reflecte frumos lumina.

În afară de fereastra zi / dată, cadranul este curat și simetric. Da, sunt sigur că unii oameni ar prefera să vadă acest ceas fără fereastra de dată / zi, dar pe un ceas Seiko 5 nu este negociabil. În prezent este o caracteristică standard pe care am ajuns să o acceptam. Cadranul argintiu care reflectă frumos lumina este foarte elegant și clasic.

Bratara

Seiko 5 SNK355 vine cu o brățară din oțel inoxidabil, care are o combinație atât de piese satinate, cât și de piese lustruite. Cu toate acestea, problema cu ceasurile la prețuri accesibile este că brățara este de obicei partea care este cel mai des compromisă. Din păcate, acesta este și cazul brățării de pe SNK355.

Închizătorul este departe de a fi robust. Isi face treaba și se simte confortabil, dar nu dă o impresie de calitate și robustețe. Brățara se simte ieftină si poate afecta prima impresie generală a ceasului. Partea bună a brățării este că arată destul de bine și se potrivește cu designul ceasului, dar vorbind strict de calitate, nu se ridica la nivelul pretentiilor.

Vestea bună este că puteți schimba curele pe acest ceas, iar acest lucru va spori cu adevărat aspectul premium al acestuia. Dacă doriți să faceți ceasul mai formal, acesta va arăta grozav pe o curea de piele. Dacă doriți să fie mai casual, va arăta uimitor și pe o curea NATO. Lățimea sa de 18 mm poate face un pic mai dificilă găsirea curelelor adecvate, dar din moment ce piața curelelor a crescut atât de mult în ultimii ani, nu ar trebui să fie o problemă. Recomandarea mea este să schimbați cureaua cât mai curând posibil.

Mecanismul lui Seiko 5 SNK355

Seiko 5 SNK355 este echipat cu calibrul intern Seiko 7S26 . Aceasta este mișcarea automată pentru Seiko, mai ales pentru ceasurile lor accesibile. Aceasta înseamnă că nu are o grămadă de funcții fanteziste. Dar acest mecanism a devenit cunoscut pentru ca este unul extrem de robust și durabil, care va continua să functioneze ani de zile fără a necesita prea multă întreținere. Aceasta este o mișcare foarte durabilă, care este construită pentru a rezista. Ceea ce îi lipsește acestei mișcări este o funcție de alimentare manuală. Dar totuși, pentru acest preț, mișcarea funcționează bine. Mișcarea 7S26 are 21 de bijuterii și bate cu o frecvență de 21600 BPH.

Concluzii

Există puține ceasuri automate la același preț ca și al lui Seiko 5 SNK355. În plus, există și mai puține care pot concura cu SNK355 în ceea ce privește calitatea, finisajul și fiabilitatea. Datorită expertizei și a producției la scară largă, Seiko este capabil să producă ceasuri la prețuri excepționale, menținând în același timp o calitate bună, ceea ce înseamnă o mare valoare pentru bani.

Este clasic, curat, elegant și, desigur, calitativ pentru preț. Da, există multe lucruri care pot fi îmbunătățite atunci când vine vorba de acest ceas dar, în același timp, este important să țineți cont de prețul acestuia. Dacă sunteți în căutarea unui ceas clasic automat de zi cu zi, SNK355 este cu siguranță ceasul pentru dvs. Arata la fel de bine si la costum dar și cu blugii și un tricou.

Seiko 5 SNK355