RADO TRUE THINLINE STILLNESS WITH LI EDELKOORT

Mihai Matei

RADO TRUE THINLINE STILLNESS WITH LI EDELKOORT – Timpul este cel mai mare lux din viața modernă. Cu toate acestea, nu este singura marfă râvnită în viața de zi cu zi accelerată, colorată și zgomotoasă a secolului XXI. Renumitul cercetător în tendințe Li Edelkoort recunoaște o nevoie crescândă de liniște și claritate, de autenticitate și sens în societatea modernă. Împreună cu Rado , ea a creat acum un ceas care reflectă acest zeitgeist. Rado True Thinline Stillness vă invită să vă luați o mica pauza. În fiecare moment și pentru o viață.

Li Edelkoort este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători de tendințe din timpul nostru. Analizele ei precise nu oferă doar informații despre tendințele actuale, ci schițează o viziune a societății de mâine. În prezent, ea vede o nevoie din ce în ce mai mare de a încetini ritmul: „Oamenii incep să pună la îndoială sensul vieții și al muncii, să se gândească la retragere și simplitate, la caracterul comun și la complexitate”, spune Li Edelkoort.

Este vorba despre mai mult decât o pauza. Oamenii sunt în sfârșit gata să-și schimbe comportamentul și să se elibereze de dependența de cumpărături ”, notează cercetătorul de tendințe. „Industria va răspunde la acest lucru, reducând design-urile și producând produse responsabile, care durează. Dar asta nu înseamnă că vom înceta să facem lucruri frumoase – dimpotrivă. Accentul va fi pe mai puține și mai bune, reduse și excepționale, durabile și intuitive. ” Rado este din nou un pionier în acest sens. „Maestrul materialelor”, orientat spre viitor, lucrează cu materiale extrem de durabile, rezistente la zgârieturi și se concentrează pe forme clare, subțiri și pe o senzație senzuală.

RADO TRUE THINLINE STILLNESS WITH LI EDELKOORT

Rado este în contact strâns cu cercetătorul olandez de mai mulți ani. Acum, pentru prima dată, Li Edelkoort prezintă un ceas de mana cu numele ei împreună cu al ceasornicarul elvețian. Formele curgătoare ale lui RADO TRUE THINLINE STILLNESS au servit ca inspirație, combinând două dintre cele mai proeminente inovații: ceramică rezistenta la zgârieturi și construcția monobloc. Ceasul este prezentat pentru prima dată în noul ambalaj Rado, care se referă la reutilizare. Piesa sa centrală este o cutie mică de înaltă calitate, fabricată din plastic reciclat, care poate fi utilizată ca o husă de călătorie. Este însoțit de un suport de card confecționat din carton negru. Instrucțiunile de utilizare sunt omise în favoarea unui cod QR.

În ansamblu, noul model oferă o interpretare modernă a conceptului de design „mai puțin este mai mult”. Carcasa din ceramică de înaltă tehnologie, albă, caldă, de 5 mm subțire, cu un diametru de 39 mm, este împodobită cu un spate din titan, cu cristal de safir, care poartă cuvintele „STILLNESS Lidewij Edelkoort SINCE 2020” . Un cadran alb este prezentat sub un cristal de safir cu efect alb mat. Mâinile albe de oră și minut, un logo Rado transparent și o brățară ceramică într-o culoare asortată completează aspectul monocromatic al acestui ceas cu cuarț contemporan.

A spune timpul devine un moment deliberat contemplativ cu Rado True Thinline Stillness . „Știind că timpul este în mâinile noastre, în timp ce îl uităm în același timp”, așa îl descrie Li Edelkoort. „Eliberându-ne de agitația vieții noastre de zi cu zi, extinzând conștiința pentru o secundă, realizând măreția unui minut și apucând empatia unei ore”. În acest fel, noul model ne oferă ceva ce poate fi savurat din nou în fiecare zi: un moment de liniște și sens.

Despre Lidewij Edelkoort

Lidewij Edelkoort este un editor, educator și curator de expoziții. Compania ei, Trend Union, produce instrumente pentru designeri, țesători și strategii pentru companii din întreaga lume. Ea este decanul Studiilor de design hibrid de la Parsons din New York, unde a fondat în fiecare septembrie un festival Textile Masters și festivalul New York Textile Month. Edelkoort a fost numit unul dintre cei mai influenți oameni în modă de revista TIME și Business of Fashion și este considerat pe scară largă unul dintre cei mai influenți oameni în designul contemporan. Scrierile și podcast-urile ei provocatoare au devenit din ce în ce mai populare într-o perioadă în care este privită ca o icoană.