Casio G-Shock B5000D – pareri si preturi

Mihai Matei

Casio G-Shock B5000D – pareri si preturi – Există puține ceasuri atat iconice precum Casio G-Shock. Este recunoscut și apreciat în întreaga lume pentru funcționalitatea, caracterul practic și robustețea sa. Aceste ceasuri sunt construite pentru a rezista, dar datorită designului lor iconic, au devenit și accesorii extrem de populare.

Astăzi, există literalmente nenumărate ceasuri G-Shock pe piață. Unul dintre ele, care este și cel pe care ne vom concentra în acest articol, este Casio G-Shock B5000D .

Acesta este un ceas interesant din multe motive diferite, dar ceea ce îl deosebește în mod deosebit este construcția sa din oțel inoxidabil, prezentată pe o brățară din oțel inoxidabil. Există puține ceasuri G-Shock care au brățări din oțel inoxidabil, dar trebuie sa recunoastem ca au un aspect unic și deosebit. Din această cauză, devine mai degrabă o piesă de modă elegantă decât un ceas robust.

Acest ceas poate împărți lumea fanilor G-Shock in doua, deoarece, cu o construcție din oțel, poate pierde puțin din rezistența inițială, pentru care este cunoscut. Dar este chiar așa? Răspunsul real la această întrebare este „nu chiar”. G-Shock a fost întotdeauna menit să fie un ceas care poate rezista practic la orice, iar acest ceas este încă la înălțime. În timp ce construcția din oțel duce în mod natural la uzură și zgârieturi vizibile, este încă, la baza sa, foarte dură. Acest ceas combină tot ce ne place la gama G-Shock și îl prezintă într-un pachet elegant și mai rafinat.

Carcasa lui Casio G-Shock B5000D

În primul rând, ceasul are un design al carcasei care pe care il veti simti foarte familiar. Casio a prezentat acest design la multe alte ceasuri. Carcasa are un diametru de 43,2 mm, o grosime de 13,2 mm. Majoritatea oamenilor asociază ceasurile G-Shock cu designul din cauciuc, care nu permite aparitia zgârieturilor, dar și pentru a-l face mai durabil și mai robust. Întrucât acest ceas este fabricat din oțel inoxidabil cu elemente atât lustruite, cât și periate, acesta ceas isi va arăta uzură și zgârieturi în timp, desigur – la fel ca orice alt ceas din oțel.

Datorită formei sale dreptunghiulare, se simte confortabil la încheietura mâinii. O parte importantă a acestui lucru este, desigur, designul său cu urechi care se curbează în jos, permițând ceasului să stea bine fixat pe încheietura mâinii. Carcasa are finisaj periat și este încadrată de o ramă dreptunghiulară, cu un aspect mai sportiv și mai agresiv.

Acesta nu este în niciun caz un ceas de mana elegant , ci mai degrabă un ceas sportiv perfect pentru cei care doresc ceva robust și de încredere. Casio G-Shock B5000D are o sticlă minerală, si nu una din cristal de safir. Nu este la fel de dur ca un cristal de safir, dar nici nu veti avea probleme la lovituri si zgarieturi.

Cadranul lui G-Shock B5000D

Cadranul acestui ceas este, desigur, prezentat sub forma unui ecran LCD. Oferă o lizibilitate excelentă, care este crucială în acest tip de ceas. Cadranul are un afișaj retroiluminat la fel ca alte G-Shocks. Chiar în afara afișajului este o parte exterioară în formă de cărămidă și de fapt acesta este panoul solar care captează lumina și generează energie pentru baterie. Informațiile despre ceea ce fac butoanele pot fi găsite în jurul cadranului, astfel încât să puteți vedea rapid ce este ceea ce.

Mecanismul

Ceasul este alimentat de calibrul 3459 și, așa cum am spus, este plin de funcții. Are conectivitate Bluetooth, poate afișa simultan 5 fusuri orare diferite, se poate conecta la telefon, are un cronometru invers, are 4 alarme diferite și multe altele. Toate aceste funcții pot fi cu adevărat utile – pentru unii mai mult decât pentru alții. Funcțiile ceasului sunt acționate prin intermediul celor patru butoane plasate pe laturile carcasei – două pe fiecare parte. Și, deși ceasul are o mulțime de funcții diferite, care la început îl pot face un pic copleșitor, este realizat într-un mod care îl face ușor și simplu de utilizat.

Cu butonul din stânga sus, comutați între diferitele moduri ale ceasului. Butonul din dreapta sus vă permite să activați lumina de fundal, iar butonul din stânga jos va trece prin diferitele moduri ale ceasului.

Ceea ce este și mai impresionant la acest ceas Casio G-Shock B5000D este că funcția Bluetooth care vă permite să vă conectați la aplicația G-Shock si vă permite să accesați o mulțime de setări diferite prin telefon, cum ar fi setarea alarmelor, setarea fusurilor orare mondiale și multe altele . astfel, efectuarea acestor acțiuni este mult mai ușoară.

Mai mult, G-Shock B5000D se sincronizează cu ceasul atomic pentru a permite ceasului să păstreze o sincronizare perfectă. O altă caracteristică tehnologică interesantă a acestui ceas este că încorporează tehnologia solară. Aceasta înseamnă că bateria este încărcată de lumina solară și ambientală, astfel încât nu va trebui să înlocuiți bateria. Sincronizarea orei poate fi realizată fie prin intermediul funcției obișnuite de pe ceas, fie prin intermediul aplicației. Acest ceas este, de asemenea, echipat cu o alarmă. O plângere pe care unii oameni au avut-o cu privire la aceasta, totuși, este că volumul este foarte scăzut, ceea ce inseamna ca nu veti putea auzi alarma in unele cazuri.

Bratara

Ceasul este echipat cu o brățară din oțel inoxidabil, care este integrată în carcasă. Are un echilibru frumos între sportivitate și eleganță, făcându-l perfect pentru purtarea de zi cu zi. Având în vedere prețul, Casio a făcut o treabă foarte bună. Oferă o impresie de calitate și se simte solid și robust. La fel cum am menționat mai devreme, dezavantajul este că isi va arăta uzură in timp. Vezi aici alte 10 ceasuri cu bratara metalica pe care sa le porti zi de zi

Concluzii

Există puține ceasuri la fel de iconice ca un Casio G-Shock. Casio G-Shock B5000D este o varianta mai distractivă față de clasicele G-Shock negre din cauciuc cu care suntem obișnuiți. Carcasa și brățara din oțel inoxidabil îi conferă un aspect modern și mai clasic, ceea ce îl face potrivit si pentru alte ocazii. Dacă luăm în considerare prețul, ceasul oferă o valoare excepțională pentru bani pe care ii veti plati pentru acest model. Finisajul este destul de bun, calitatea construcției este solidă, iar ceasul este plin de funcții practice.

Casio G-SHOCK GMW-B5000D-1ER