Bulova A-15 intra in productie, dupa 76 de ani

Mihai Matei

În 1944, Comandamentul Serviciului tehnic aerian al Forțelor Aeriene ale Armatei Statelor Unite ale Americii a început să testeze Bulova A-15 “Elapsed Time Watch”. Ceasul nu a ieșit niciodată din faza de testare pentru a intra în producție. Dar, 76 de ani mai târziu, Bulova îi oferă modelului o a doua șansă, introducându-l în producția standard. Unele ceasuri nu își văd niciodată ziua de naștere. Acest model a trebuit doar să aștepte o vreme.

Originalul Bulova A-15 este unul dintre ceasurile care ar fi putut fi un erou al orologeriei. Toate ingredientele erau acolo: o mișcare robustă cu hacking, markeri luminoși și un sistem avangardist de două bezeluri interne care măsurau timpul scurs, rezolvând o problemă foarte importantă pentru piloții de la acea vreme. Ceasul original era menit să ușureze calculul cu ajutorul cronometrului mort, o formă timpurie de navigație.

Măsurarea timpului scurs într-un mod mai ușor de utilizat a însemnat că piloții și navigatorii – și chiar și operatorii radio – se puteau concentra pe alte sarcini importante, cum ar fi să se asigure că muniția este livrată acolo unde trebuie sau să salveze piloții doborâți. De asemenea, a ajutat la eficientizarea scanării vizuale a instrumentelor de zbor, asigurându-se că piloții nu trebuiau să noteze timpul.

Bulova A-15, dupa 76 de ani

Dar, dintr-un motiv sau altul, nu a ajuns niciodată în producția standard. Este posibil să fi fost ceasul potrivit la momentul nepotrivit sau poate că bugetele s-au epuizat. Există puține informații despre soarta ceasului. Înregistrările indică faptul că au fost fabricate 500 de exemplare, care au fost livrate la o serie de escadrile pentru testare, majoritatea în America. De asemenea, se pare că au fost livrate unități în toată Asia, pe lângă Anglia și Italia.

A-15 modern funcționează într-un mod similar cu originalul, cu o coroană la ora două care acționează luneta internă care măsoară minutele scurse, iar coroana de la ora patru înregistrează fie un al doilea fus orar, fie orele scurse. Din punct de vedere vizual, noul ceas încorporează o notă de culoare, în timp ce originalul era complet monocromatic. Indicatorii de 24 de ore care flanchează scara arabă mare standard de 12 ore apar în galben; este o culoare care cred că ar fi putut fi folosită cu ușurință pe designul original dacă ar fi fost pus în producție.

Profilul carcasei, cu o lățime de 42 mm și o înălțime de 14 mm, se pretează cu siguranță pentru a conferi ceasului o prezență “modernă” la încheietura mâinii. Ceasul original s-a bazat pe A-11, un ceas doar pentru cronometru, fără acumulator de timp scurs, care avea 32 mm. Ca și în cazul multor reeditări moderne, acest ceas se îndepărtează de original în ceea ce privește dimensiunile carcasei.

Acesta este un ceas care ar fi funcționat perfect cu o carcasă de 38 mm, dar, așa cum este, se simte excelent – este doar ușor greoi. Este genul de ceas care face ca jacheta bombardier din piele să se strângă la manșete. Dar, cel puțin, recalcitranța sa de a se potrivi sub manșetă înseamnă că este întotdeauna vizibil și facilitează citirea orei sau chiar a timpului scurs. Un ceas nu i-ar face bine unui pilot care se ascunde sub un costum de zbor sau sub o jachetă bombardier.

De asemenea, dimensiunea mai mare se datorează probabil, cel puțin parțial, spațiului suplimentar necesar pentru cele două lunete rotative.

La 695 de dolari, este greu de ignorat . Utilizează un Miyota 82S6 , o mișcare care nu apare de obicei în fișele tehnice ale ceasurilor sub 1000 de dolari. În schimb, provine dintr-o serie de mișcări care sunt concepute cu gândul la aplicațiile “open heart”. Mecanismul provine de la compania mamă Citizen , așa că există un element de siguranță pentru viitor încorporat în ceas, ceea ce nu se poate spune despre unele dintre microbrandurile care operează la acest nivel de preț.

Cureaua din piele pe care este livrat este într-adevăr substanțială și canalizează aspectul și senzația celui de-al Doilea Război Mondial, dar cred că ceasul ar fi la fel de frumos pe o curea modernă NATO sau de pânză în verde strident sau kaki.

Bulova A-15 avea potențialul de a deveni la fel de iconic ca și ceasurile populare de colecție precum Dirty Dozen sau IWC Mark XI. La vremea sa, avea toate caracteristicile potrivite pentru a fi un ceas foarte special dacă ar fi supraviețuit fazei de testare, iar cele aproximativ 500 de exemplare originale sunt foarte căutate.

Cu toate acestea, versiunea modernă ar putea îndeplini un nou rol ca un ceas la un preț care funcționează ca o intrare în lumea ceasurilor de pilot din epoca celui de-al Doilea Război Mondial pentru colecționarii moderni. Încadrat astfel, este sigur că va trece testul de data aceasta.