9 aplicatii pentru smartwatch care iti vor face munca mai eficienta si viata mai simpla

Mihai Matei

Pentru multa lume, ceasurile inteligente sunt doar bijuterii high tech sau accesorii vestimentare si putine persoane le folosesc la adevaratul lor potential.

Mai ales la locul de munca, un smartwatch dotat cu aplicatiile potrivite poate sa-ti simplifice viata si sa te ajute sa fii mai eficient. In ultimii ani au aparut tot mai multe studii care au dovedit faptul ca tehnologia wearable poate duce la o crestere cu pana la 87% a productivitatii la locul de munca, asa ca nu este de mirare ca tot mai multe companii se axeaza pe crearea de aplicatii dedicate pentru ceasurile inteligente.

Cresterea productivitatii este unul dintre avantajele cele mai importante, dar nu le putem trece cu vederea nici pe cele evidente, cum ar fi faptul ca un smartwatch bine ales iti va permite, in sfarsit, sa lasi telefonul din mana macar atunci cand esti la volan sau intr-o sedinta importanta.

Daca vrei un smartwatch perfect pentru monitorizarea organismului, pentru sporturi extreme sau pentru alte activitati solicitante, incearca unul dintre modelele de ceasuri Garmin . Iata ce alte aplicatii poti instala si cum le poti folosi mai eficient pentru a-ti simplifica viata la job:

1. Slack

Slack este una dintre cele mai populare aplicatii de comunicare la locul de munca si sunt mari sanse sa o folosesti deja la birou. Daca petreci mult timp in sedinte sau la intalniri cu potentiali clienti, poti folosi varianta pentru smartwatch a aplicatiei, pentru a fi mereu la curent cu ceea ce se intampla in birou, fara sa verifici telefonul mobil din cinci in cinci minute.

2. Evernote

Probabil ca ai renuntat de ceva vreme la agenda si la stilou in favoarea unor aplicatii pentru tehnologia smart, care te ajuta sa iei notite folosind telefonul mobil sau laptopul. Evernote este printre cele mai eficiente, pentru ca permite sincronizarea informatiilor pe toate device-urile. Avantajul pentru smartwatch este functia de dictare, care-ti permite sa iei note si cand esti la volan sau chiar pe strada.

3. iMeet Agenday

Vrei sa vorbesti cinci minute cu un superior despre un proiect? Pune un meeting in calendar. Vrei sa iesi la o bere cu colegii dupa munca? Iarasi, creeaza un eveniment in calendar. iMeet Agenday este o aplicatie care reuneste mai multe calendare - Google, Outlook, iCal, chiar si Yahoo - si iti ofera pe ecranul smartwatchului toate informatiile importante despre un meeting, inclusiv cum va fi vremea pe drum si o numaratoare inversa pana la urmatoarea intalnire importanta.

4. IFTTT

Pe scurt, IFTTT (sau „ If This, Then That ”, pentru cei care se pricep la programare) este o aplicatie extrem de utila care te ajuta sa conectezi alte aplicatii intre ele. De exemplu, poti conecta asistentul vocal la calendar sau, daca lucrezi in marketing, de exemplu, o poti folosi pentru a primi notificari in cazul in care au aparut informatii noi despre o companie in feedurile RSS. Instalata pe smartwatch, aplicatia te va tine informat chiar daca nu ai telefonul mobil la tine.

5. Polaris Office

Unul dintre marile dezavantaje ale unui smartwatch este, fara indoiala, ecranul mic. Cu toate astea, uneori trebuie sa deschizi un document - poate fi Word, Excel sau PDF - si nu ai la indemana un alt dispozitiv. Aici intervine aplicatia Polaris Office, care iti va permite sa citesti orice fisier pe ecranul smartwatchului, oricand ai nevoie.

6. Glide

Ceasurile inteligente au o istorie indelungata in filme, insa tehnologia a devenit disponibila abia de curand. Asa ca, daca iti doresti sa faci apeluri video in stilul James Bond, cu ajutorul ceasului, incearca aplicatia Glide. Iti va permite sa efectuezi apeluri video fara sa mai scoti telefonul mobil din buzunar. La fel de usor poti inregistra mesaje video sau audio, mai ales daca smartwatchul tau are o camera video.

7. Call Notes Pro

Call Notes Pro este o aplicatie foarte utila daca petreci prea mult timp in sedinte sau discutand cu potentiali clienti. Atunci cand primesti un apel telefonic, aplicatia iti ofera direct pe ecranul smartwatchului informatii detaliate despre persoana care te apeleaza si iti permite sa notezi informatii in timp real. In felul acesta iti va fi mai usor sa decizi daca preiei apelul sau il lasi sa ajunga in voicemail.

8. Wear Mini Launcher

Poate ca te-ai gandit deja ca s-au adunat prea multe aplicatii pe smartwatch, iar aceste gadgeturi nu exceleaza la usurinta de utilizare - e si normal, daca iei in calcul dimensiunile ecranului. Wear Mini Launcher este o aplicatie pentru Android creata pentru a permite o navigatie mai usoara si acces mai rapid la setarile ceasului.

9. Uber

Toate aplicatiile de mai sus au rolul de a te ajuta sa renunti la statul cu telefonul in mana tot timpul atunci cand esti la birou. Dar, cum nu ne petrecem toata viata la job, vine si momentul plecarii acasa, si una dintre aplicatiile care-ti vor usura viata este Uber. Instalata pe smartwatch, iti va permite sa cauti o masina fara sa folosesti telefonul, iti arata traseul, dar si timpul estimat pana la sosire.

Asadar, ceasul tau inteligent poate deveni unul dintre cei mai performanti asistenti pe care-i poti avea. Incearca aplicatiile de mai sus si cu siguranta vei gasi cateva extrem de utile pentru munca ta.